jak skonfigurować takie połączenie, bo chce połączyć motke bluetoothem bądź kablem USB tak żeby mieć internet na kompie przez GPRS z Motki V3i. W sieci PLUS
jeśli masz program MPT (Motorola Phone Tools - przeważnie dołączany na płytce razem z tel) to nic nie musisz robić, program sam wszystko zrobi za ciebie
no już działa - zrobiłem tak jak rraaddoo i chodzi, ale powiedzcie mi dlaczego to tak dużu z konta ściaga?? moment i mi 40zł wrąbało, otworzyłem może 4 strony: onet, allegro, tlen.... heh.. przecież to podobno tylko za przesyłanie danych sciąga a nie za czas połączenia?
telefon jest na karte - doładowywuje konto, wszyscy mówili że to grosze pobiera ten GPRS a tu prawie tak samo jak bym wszedł w telefonie w przeglądarkę i buszował po necie, 115kb nawet nieźle ale zżera kaske jak nie wiem, nawet na minusie mi poleciało bo jak doładowałem potem konto za 30zł to zamiast mieć 30 to miałem 20zł na koncie
sam onet ma 436kilo a jeszcze te reklamy zanim sie załaduja to masakra, potem klikam poczta.onet, potem loguje sie to znowu inna strona, potem skrzynka...heh... nie ma sie co dziwić, to tylko na gadu gadu siedząc sie opłaca bo tekst mało kilo waży
simplus jest najdroższy ze wszystkich sieci polskich
✨ Dyskusja dotyczy konfiguracji połączenia internetowego na komputerze przez GPRS z telefonu Motorola V3i w sieci PLUS. Do połączenia można użyć Bluetooth lub kabla USB. Jeśli posiadamy program Motorola Phone Tools (MPT), zwykle dołączany do telefonu, konfiguracja przebiega automatycznie. Połączenie działa, jednak pojawiły się problemy z wysokimi kosztami transmisji danych, szczególnie przy korzystaniu z taryfy na kartę w sieci Simplus (obecnie PLUS). Opłaty za GPRS są naliczane za ilość przesłanych danych, a nie za czas połączenia, co powoduje szybkie zużycie środków na koncie. Stawki w Simplusie są relatywnie wysokie (np. 61 gr/min), co czyni korzystanie z internetu przez GPRS kosztownym, zwłaszcza przy przeglądaniu stron z dużą ilością reklam i grafik. Korzystanie z GPRS opłaca się głównie do przesyłania niewielkich ilości danych, np. komunikatorów tekstowych. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.