logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centralny zamek nie reaguje na pilota, czy centralka ma funkcję alarmu?

BrowLee 18 Lip 2007 12:52 1724 5
  • #1 4091908
    BrowLee
    Poziom 11  
    Ocena: 2

Witam. Sprawa wyglada tak: przestal dzialac centrlny z pilota. Baterie w pilocie zmienilem, bezpiecznik jest ok, central jak kręce kluczykiem to dziala, z pilota - zadnej reakcji. Drugie moje pytanie to, czy ta centralka ma tez funkcję alarmu ? Będę wdzieczny za kazda pomoc. Pozdrwiam
  • #2 4096202
    bibul
    Poziom 20  
    Ocena: 31
    Witam,
    ile masz pilotów do tego? Jak tylko jeden to go rozkręć i przelutuj - niedawno na allegro kupiłem podobny sterownik i jeden z pilotów nie działał - przelutowanie załatwiło sprawę - często to lipne wykonanie i siły działające na piloty powodują powstawanie zimnych lutów. Obejrzyj też samą centralkę pod tym kątem. Co do drugiego pytania - raczej nie ma funkcji alarmu - wygląda to na najzwyklejszy sterownik centralnego zamka.
    Pozdrawiam
  • #3 4107139
    BrowLee
    Poziom 11  
    Przelutowany pilot. Pokręciłem troche śrubeczką i w pewnym momencie załapał. Wysiadłem z auta i juz przestał działac i tak nie działa do dzisiaj. Nie mam pojęcia co to moze być.
  • #4 4111491
    terminux
    Poziom 23  
    Ocena: 168
    Ta "śrubeczka" którą pokręciłeś to najprawdopodobniej jest trymer do - mówiąc po chłopsku - strojenia nadajnika. Kiedy nią pokręciłeś to udało ci się dostroić pilota do toru odbiornika. Ale mogłeś trochu przedobrzyć- teraz musisz bardzo DELIKATNIE i POMALUTKU pokręcić "śrubką". Ale dosłownie o ułamki milimetra! Pokręcasz, zabierasz śrubokręt i naciskasz przycisk pilota. Nie działa, kręcisz dalej w tą samą stronę i naciskasz przycisk i tak do momentu aż odbiornik "załapie". Jak obrócisz "śrubkę" 2 razy o pełen obrót i nie zadziała odbiornik to uszkodzony jest pilot.
  • #5 4112590
    puszak
    Poziom 28  
    Ocena: 114
    lepiej trzymaj na wlaczonym i krec plastykowym srubokretem
    sprawdz takze moze przycisk sie zuzyl i nie lapie
    aha a czy diodka sie swieci gdy wciskasz?
  • #6 4119102
    BrowLee
    Poziom 11  
    Diodka się świeci. A jak poznać, że przycisk się zużył ?
REKLAMA