logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panaspnic KX-F90. Nie odbiera faksów. Zapala się P-01.

p.k 18 Lip 2007 14:41 1334 6
REKLAMA
  • #1 4092259
    p.k
    Poziom 15  
    Witam mam następujący problem , fax służy tylko do odbierania faxów ale tego nie robi zapala się tylko na wyświetlaczu P-01 i nic dalej się nie dzieje. Ponieważ ma już swoje lata mam pytanie czy to coś poważnego. Z góry dziękuję za wszystkie sugestie. Wnaprawie faxów nie mam dzoświadczenia.
  • REKLAMA
  • #2 4093352
    Grzechu L.
    Poziom 23  
    Ocena: 21
    P-01, to Page 01, czyli odbiór pierwszej strony.
    Prawidłowo wyświetla, tylko czemu nie odbiera.....
  • REKLAMA
  • #3 4096512
    3804
    Poziom 14  
    Grzechu L. napisał:
    P-01, to Page 01, czyli odbiór pierwszej strony.
    Prawidłowo wyświetla, tylko czemu nie odbiera.....
    A może odbiera? Tylko, że do pamięci, bo nie może drukować. Poprosimy o resztę napisów z wyświetlacza. Więcej opisu pomoże mojej wyobraźni.:D
  • REKLAMA
  • #5 4105973
    p.k
    Poziom 15  
    Witam fax pokazuje że odbiera p01 i wyłancza się jak by odebrał wszystko i czeka na następne połączenie. Kopiuje normalnie. Dziękuję za zainteresowanie i pomoc.
  • REKLAMA
  • #6 4106049
    kaczorvw
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    włącz drukowanie raportu po każdej transmisji - przy błędzie tylko tam będzie wypisany kod błędu - 90tka ma tylko wyświetlacz numeryczny , mało informacji udziela - prawdopodobnie namieszane w ustawieniach bądż uszkodzony układ modemu
  • #7 4108423
    bogi
    Poziom 29  
    Ocena: 244
    A nie masz czasem włączonej linii telefonicznej do gniazda dodatkowego telefonu? Sprawdż.

Powodzenia.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy faksu Panasonic KX-F90, który nie odbiera faksów, a na wyświetlaczu pojawia się komunikat P-01, oznaczający odbiór pierwszej strony. Urządzenie wydaje się odbierać faksy do pamięci, lecz nie drukuje ich, po czym wyłącza się i czeka na kolejne połączenie. Brak jest kodów błędów typu E-06, co wskazuje na brak poważnych usterek sprzętowych. Sugeruje się włączenie drukowania raportu po każdej transmisji, aby uzyskać szczegółowe informacje o ewentualnych błędach, gdyż model KX-F90 posiada jedynie wyświetlacz numeryczny, który nie dostarcza wielu danych diagnostycznych. Możliwe przyczyny to nieprawidłowe ustawienia lub uszkodzony układ modemu. Zaleca się także sprawdzenie, czy linia telefoniczna nie jest podłączona do gniazda dodatkowego telefonu, co mogłoby zakłócać odbiór faksów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA