logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka POLAR PDP 885 po praniu długo nie można otworzyć.

misterxx 18 Lip 2007 19:19 2561 5
REKLAMA
  • #1 4093077
    misterxx
    Poziom 2  
    Proszę o pomoc w naprawie pralki. Problem polega na tym , iz po skończeniu prania nie otwiera sie pralka tz. nie zostaje zwolniony mechanizm elektromagnetyczny w tej pralce. Nie wiem czy jest to fachowe określenie , ale ostatnim razem mechanizm zwolnił sie dopiero po kilku godzinach od skończonego prania, na chwile obecną czekam już od rana i nic. Wszelkie próby , typu włączanie i kręcenie programatorem , nie przynoszą żadnego rezultatu. Nie wiem co mam robić. Proszę o Pomoc
  • REKLAMA
  • #2 4093116
    nares
    Specjalista AGD
    Ocena: 3384
    Wymień zamek-blokadę, ok. 20zł.
  • REKLAMA
  • #3 4093135
    misterxx
    Poziom 2  
    Ok dzięki ale muszę jakoś dostać sie do prania, które tam włożyłam. Problem w tym że pranie w środku ja na zewnątrz a od niego dzielą mnie drzwiczki , które nie chcą sie odblokować.:D
  • REKLAMA
  • #4 4093306
    dybas
    Poziom 38  
    Ocena: 338
    W takiej sytuacji trzeba zdemontować obudowę, i dostać się do zamka
    od góry. Niestety nie znam tego modelu, nie mogę podać dokładnego
    opisu. Zarówno w PS663, oraz w SLS348 tak walczyłem.
  • REKLAMA
  • #5 4093453
    nares
    Specjalista AGD
    Ocena: 3384
    Do blokady trzeba się dostać od wnętrza pralki, zdejmując górną pokrywę, ale nie jest łatwo odblokować zamek laikowi. Serwis nie powinien cię "skroić", chyba że masz sprytnego znajomego :D
  • #6 4093997
    misterxx
    Poziom 2  
    Dzięki wielkie za rady. Walczyłam do tej pory , ale bez skutku muszę (poległam)jednak prosić jutro o pomoc serwisanta.:D
REKLAMA