logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ASRock P4i65G brak dźwięku - sterowniki Realtek i C-Media nie działają

Maciaswoz 19 Lip 2007 13:19 1050 4
REKLAMA
  • #1 4095088
    Maciaswoz
    Poziom 10  
    Posiadam Płyte główną Asrock [P4i65G] i mam problem z dziwiekiem tak jakby sterowniki nie były zainstalowane ale w menadzeże niema zadnego wykrzyknika, mam płytke ze sterami ale zadne z 2 sterów niesąkompatybilne, na kości jest logo Realtek'a a na stronce producenta jest tylko do C-Media sterownik i tez nic nie pomaga co mam zrobic? format robiłem wczoraj a teraz dzwieku niemam!
  • REKLAMA
  • #2 4095387
    rambler_
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Nie pomogę ci chyba, ale mi na tym GX nie działało wejście mic :-). Podłożyłem soun blastera na PCI i zapomniałem o problemie. Tyle, że na tej płycie to chyba tylko 2 pci były... więc trochę ich szkoda na muzę, która powinna działać na płycie - ale wiem, że bywały z tym problemy. Sprawdź jeszcze na www.guru3d.com - tam powinieneś znaleźć najnowsze stery.
  • REKLAMA
  • #3 4096196
    Maciaswoz
    Poziom 10  
    w xp'ku jest tak ze wogole niema urzadzenia audio :/ w biosie patrzałem czy jest powlanczane i jest na auto/ zmieniłem na enambled i nic to nie dało :/ ja juz wejscia mam pozajmowane... :/
  • REKLAMA
  • #4 4096325
    rambler_
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    A w menadżerze urządzeń nie masz przypadkiem żółtych znaków zapytania? (nierozpoznane urządzenia)? Jeśli masz to wywal je i wciśnij "skanuj w poszukiwaniu sprzętu" - czy jakoś tak - wtedy podłóż stery jak poprosi.
  • #5 4096927
    Maciaswoz
    Poziom 10  
    miema czegos takiego tam znam sie mniejwiecej na tym co opisales... ale teraz to jestem w kropce takjabym niemaiał karty dziekowej :/ a jest tylko zintegrowana :/

Proszę OBOWIĄZKOWO poprawić błędy we wszystkich swoich postach PRZED napisaniem kolejnego!
    [jankolo]
REKLAMA