logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio Philips we fiacie punto I - sterow. z kierownicy

exjun 02 Lis 2003 17:55 1335 2
REKLAMA
  • #1 384057
    exjun
    Poziom 11  
    Mam w punto z 1997 r. fabrycznie zamontowane radio Philips wyposażone w sterowanie z kierownicy (fabryczne). Ostatnio to sterowanie praktycznie nie działa.
    Czasem tylko zadziała ale przeważnie błędnie, to znaczy chcę podgłosnić a zamiast tego następuje zmiana stacji. Przeważnie jednak naciskanie klawiszy na kierownicy nie wywołuje żadnych akcji.

Dziękuję za wszystkie posty na ww temat.
  • REKLAMA
  • #2 384145
    jian
    Poziom 11  
    ze tak powiem sprawdz
    czyt nie masz przerwanych polaczen czy nie ma gdzis zwarcia w torze sygnalu sterowania
    sprawdz czy na kierownicy nie masz problemow z niesprawnymi przyciskami (albo mikrostyki albo wytarty grafit pod przyciskami)
    mozesz tez sprawdzis czy nie ma tam za duzo brudu
  • #3 384392
    exjun
    Poziom 11  
    Sprawdzałem to wszystko o czym piszesz, czysciłem grafity, czysciłem styki na okręgach kierownicy (tam przecież jest też styk klaksonu - a on działa normalnie). Gdyby było tak jak myslisz to któras z funkcji by działała - a tu jest, że tak powiem, przypadek systemowy. Prawdopodobnie rzeczywiście chodzi o któryś styk ale o który? Bywało tak że sterowanie działało jak było sucho, jak zaczeło padać przestawało. Wilgotność ma wpływ na rezystancję. Czy ty masz też punto z takim radiem czy inny "zestaw"?
REKLAMA