logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć części do frytownicy Tefal FR7000 SERIE F27?

Diablo 20 Lip 2007 13:38 3282 2
REKLAMA
  • #1 4098343
    Diablo
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Witam,
    Poszukuje kogoś kto by podją się naprawy frytownicy Tefal model:FR7000, type:SERIE F27. Byłem w serwisie ale powiedzieli mi ze zepsutu jest panel przedni (grzałka, termostat itd.) i że jest do wymiany. Okazało sie też że już nie produkują tego modelu i nie ma części.
    Wszystkim zainteresowanym (najlepiej z okolic lublina) mogę podesłać zdjęcia czy jakieś dodatkowe informacje.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4155380
    kierbedz4
    Poziom 36  
    Ocena: 1007
    Frytkownica jest prawdopodobnie zabezpieczona temperaturowo bezpiecznikiem termicznym. W chwili przegrzania jej ponad założoną temperaturę bezpiecznik ulega uszkodzeniu i należy go wymienić na nowy o takich samych parametrach.Jest on zabudowany w koszulce termoizolacyjnej i przykręcony do spodu frytkownicy.Cena bezpiecznika to około 4 zł Osobiście ten temat przerabiałem.
  • #3 4158878
    Diablo
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Witam,
    Faktycznie jest coś takiego. A nawet okazało się że jest przepalony więc pewnie tu leży przyczyna. Bardzo dziękuję za pomoc. Nie spodziewałem się że usterka może być aż tak mała.
    Pozdrawiam
REKLAMA