logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson K310i - niedziałające klawisze 4, 5, 6, co sprawdzić?

R_Radosny_ 22 Lip 2007 14:47 2672 7
REKLAMA
  • #1 4103959
    R_Radosny_
    Poziom 10  
    Witam. Mam eryka k310i. Mianowicie chodzi o taką sprawe jak nie działające klawisze 4,5,6. Co moze być przyczyna?

Histria telefonu nie znana mi jest.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 4104000
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 4104001
    gsmrybnik
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    opcja szukaj układ sterowania klawiaturą i joy'em
    temat wiele razy poruszany

pozdrawiam
    gsmrybnik.
  • #4 4104015
    QguAr
    Poziom 22  
    Tak tylko kolega R_Radosny_ w temacie opisał że to jest k310 i tu się robi problem brak glasa, ściechy od klawy idą prosto pod procesor. Więc najpierw wanna, grzanie jak nie pomoże przelutować lub wymienić procesor.
  • #5 4104035
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 4104199
    QguAr
    Poziom 22  
    Wiśniowy18 napisał:
    ale mi sie zdaje ze jak joy dziala bez problemu to ta klawe by szlo z nim scrossowac

Pewnie masz rację trzeba by wziąść schemat i się temu przyjrzeć.
  • #7 4104758
    R_Radosny_
    Poziom 10  
    Wybaczcie mój banał.. ale jestem poczatkujący. W końcu ucze sie od was :P dzieki za podpowiedzć. Zrobie tak jak mówicie. :)
  • REKLAMA
  • #8 4496649
    Repciu
    Poziom 27  
    Ocena: 81
    ma ktos schemat do k310i ?? chodzi mi o schemat ukladu klawiaturki po zalaniu zgnily gdzies przelotki i nie dzialaja mi 3 diody i 2 przyciski #, *

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W telefonie Sony Ericsson K310i nie działają klawisze 4, 5, 6, co może wynikać z braku sygnału pod kulką glassa odpowiedzialną za sterowanie klawiaturą. W modelu K310i ścieżki od klawiatury prowadzą bezpośrednio do procesora, dlatego zalecane jest wykonanie kąpieli w alkoholu izopropylowym (tzw. "wanna") oraz podgrzewanie płyty. Jeśli to nie przyniesie efektu, konieczne może być przelutowanie lub wymiana procesora. Istnieje również możliwość skrzyżowania sygnałów klawiatury z joyem, jeśli joy działa poprawnie, co może wyeliminować konieczność demontażu glassa. Wskazane jest poszukiwanie schematu układu klawiatury K310i, szczególnie w przypadku uszkodzeń po zalaniu, aby zlokalizować ewentualne przerwane przelotki i uszkodzone elementy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA