Miałem 1 sztukę radzę ci przejś się po zakładach RTV i popytać o b.
stare odtwarzacze CD w nich są takie. Kilka dni po napisaniu tamtego posta
naprawiałem wieżę taką co miała jeszcze adapter na samej górze i właśnie
rzucił mi się taki kwarc w oczy. Nie tylko przy układzie YM....co podałem występuje więc nie powinien być taką rzadkością. Był na płytce odtwarzacza CD. Jak bardzo chcesz to podaj namiary na mój email ale uprzedzam nie będzie to tak od razu. Ja nie mogę wysłać na twój bo przychodzi wiadomość o niedostarczeniu.
Jak widzisz ten kwarc nieco się różni (ostatnia cyfra), ale jeżeli ci to odpowiada to cena 5,00 zł za całą płytkę + koszt przesyłki. Niektóre kabelki poobcinałem, bo przecież nie miałem zamiaru jej ponownie montować.
Ps. Mogę jeszcze popatrzeć, być może znajdę jeszcze inną, podobną płytkę.
Pieniadze przesłać na konto, tj 5zł + koszty przesyłaki(podaj jakie) czy widzisz inny spsosób.
A propos wieży Sanyo, masz może taśmę łączącą część CD z resztą wieży, jeżli tak to podaj cenę
Na płytce odtwarzacza CD firmy Sharp jest kwarc (niski) z oznaczeniem D864G7. Czy ktoś wie jak to odczytać?
Zdjęcie tego wysokiego zamieszczam tu. Zdecyduj się, czy takiego właśnie szukasz.
Załączniki:
kwarc8,6436.jpg(56.88 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Poszukiwany jest dwunóżkowy rezonator kwarcowy o częstotliwości 8,6438 MHz, możliwy do zakupu z demontażu. W dyskusji pojawiły się informacje o rezonatorach o bardzo zbliżonej częstotliwości 8,6436 MHz stosowanych w układach YM3805 oraz w płytkach odtwarzaczy CD, głównie firm Sanyo i Sharp. Rezonatory te nie są rzadkością i można je znaleźć w starych odtwarzaczach CD, szczególnie w urządzeniach RTV. Cena za płytkę z takim rezonatorem wynosi około 5 zł plus koszty przesyłki. Wspomniano również o oznaczeniu kwarcu D864G7 na płytce CD firmy Sharp, co może być istotne przy identyfikacji komponentu. Dyskusja dotyczyła także możliwości pozyskania taśmy łączącej część CD z resztą wieży, jednak bez konkretnej oferty. Wygenerowane przez model językowy.