logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt Munchen RDM169 problem z płytą (często nie czyta)

kaskader83 23 Lip 2007 13:02 1910 3
REKLAMA
  • #1 4106625
    kaskader83
    Poziom 10  
    Witam!!Mam w autku radio jak w temacie i od niedawna pojawił się problem z czytaniem płyt.....tzn-wsuwam płytę silniczek kręci laser słychać i po chwili wyskoczy napis CD ERROR....zaczęło się od tego że nie czytał innych płyt niż SONY a wczoraj nagrałem płytkę i w połowie 6 utworu przestaje grać i po chwili pisze CD ERROR i przełącza się na radio....Płyty nagrywam z prędkością 8x-wolniej już się nie da....a dziś rano to nawet z oryginalną płytą miał problem.wczytał ją szybko kilka utworów zagrał i znów zaczął wariować...dodam jeszcze że jakbym teraz chciał tą płytke odsłuchać na radiu to muszę zejść do pierwszego utworu bo inaczej nie wczyta jej....co to może być??laser??czy może tylko kwestia by go wyczyścić??
  • REKLAMA
  • #2 4107853
    wojtex1111
    Poziom 21  
    Ocena: 69
    Witam,mam w aucie starszy model,Blaupunkt Munchen CD43,też czasami tak wariuje,czyszczenie na pewno nie zaszkodzi,u mnie pomogło,pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 4108321
    kaskader83
    Poziom 10  
    To spróbuję.myślę że pomoże....oby..
  • #4 4109954
    pasque_flower
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    otwórz go... I twym ocza ukaze sie obudowa czytnika cd. Wez payczek (taki do czyszczenia uszu) jeden wystarczy i wyczysc nim laser w ten sposób ze od góry przekrecajac w jedna ze stron... jesli bedziesz miał problem z ujrzeniem glowki lasera to wez sobie jakis zasilacz ok 6 -12 V (stałe napiecie) i przyluz je do silniczka ktory steruje laserem na tyle by ustawił sie w takiej pozycji bys mogl go ujrzec... Reszta to wyczyszenie i pamientaj by tak jak silnikiem przesunołes laser to zmieniajac polaryzacje przesun laser na swoje miejsce. I na pewno wszystko bedzie OK :) Sory za blendy ale polski nie jest moja najsilniejsza stroną. Pozdrawiam
REKLAMA