logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt SAN REMO RD 168 - CD ERROR, płyta nie odtwarza się poprawnie

gainergsm 02 Gru 2006 12:58 1857 5
REKLAMA
  • #1 3285790
    gainergsm
    Poziom 18  
    Ocena: 11
    Witam.
    Dostałem do naprawy radyjko wyżej wymienione i jest problem z CD a mianowicie chodzi o to gdy włoże płyte ruszy lekko w prawo i potem w lewo i oddaje płyte a na wyswietlaczu wyskakuje "CD ERROR",czy to może być laser?,prosze o sugestie,pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 3285898
    pkhenr
    Poziom 32  
    Ocena: 199
    w wciśnij płytę odwrotnie -jak efekt identyczny to znaczy że kompletnie jej nie widzi ,spróbuj też popchnąc palcem płytę
  • REKLAMA
  • #3 3285936
    gainergsm
    Poziom 18  
    zrobiłem tak jak piszesz i to samo nic się nie zmieniło.
  • REKLAMA
  • #4 3285969
    pkhenr
    Poziom 32  
    Ocena: 199
    widzenie zależy od lasera- a czy on jest czysty--oczywiście mogą by inne powody też ale ten jest częsty.skoro płyta siada i zaczyna kręci to wygląda na mechanicznie zdrowy ,poświęc jedną płytę wykrój w niej duży otwór żeby było widac laser po włożeniu ( nie w każdym mechanizmie się da )i zobacz czy się rusza -ogniskuje
  • REKLAMA
  • #5 3286481
    gainergsm
    Poziom 18  
    nie mam możliwości sprawdzenia czy ten laser ogniskuje poniewaz jest cały obódowany i nie widac soczewki,ale tak samo się zachowuje jak jest podłączony laser i jak jest odłączony nie ma żadnej różnicy.
  • #6 3611376
    Yca
    Poziom 20  
    Ocena: 28
    Witam mialem ten sam problem, czyszczenie soczewki pomoglo. Natomiast zauwazam teraz ze cd jest dosc wrazliwy na udezenia od gory. Gdy udezenie przychodzi z dolu trzeba sporo wiecej sily dac zeby plyta przerwala, a od gory juz lekkie pukniecie w radio powoduje przerywanie. Jeszcze nie testowanie w aucie ale obawiam sie ze moze byc z tym problem. Ktos ma jakies rady zanim je klientowi oddam?
REKLAMA