logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć simlocka z Sony Ericsson K510i za pomocą Cruiser 2 Plus?

raymansiwy 23 Lip 2007 22:35 1140 6
REKLAMA
  • #1 4108446
    raymansiwy
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Witam, mam problem z k510i a mianowicie ściągałem simlocka i na koniec nie zrobiło mi kustomizacji i po włożeniu karty do telefonu wyskakuje mi skontaktuj sie z usługodawcą a jak chcem usunąć RSA to wyskakuje mi:

Błąd skryptu Błąd zapisu flash'a [11.05.77]
    Remember to restore the main firmware in the end.
    Unlocking RSA damages first 128/256KB of main FW in red CID49 phones.

i nie wiem jak to ruszyc jestem świeżym użytkownikiem cruisera 2 plus i uzywam wersji 11.05!

Pozdrawiam!!
  • REKLAMA
  • #2 4108579
    kubigsm
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Przu simlocku nie robi sie kustomizacji.
    Procedura simlocka:
    1. odblokuj Rsa
    2. odblokuj
    3. restore firmware

W twoim przypadku z komunikatu wynika ze RSA usunelo, musisz w zakladce flash wcisnac kustomizacje, w zakladce odblokuj - wcisnij oblokuj, i na koniec restore firmware
  • REKLAMA
  • #3 4108643
    raymansiwy
    Poziom 17  
    a czy przy restore frimwar podaje sie jakis plik bo klikałem juz to i cos mi tam wypisało dziwnego??
  • #4 4108724
    Brzymeq
    Poziom 32  
    Ocena: 118
    nie podaje sie pliku on sam sobie znajdzie jesli masz zainstalowane supplementary files, jak nie bedziesz mial to bedzie ci sie wysypywal soft i od nowa bedziesz musial flashowac, posciagaj sobie dodatkowe pliki z supportu. i jak juz cos ci pisze to wklej to tutaj.
  • REKLAMA
  • #5 4108744
    kubigsm
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Nie ma tego w "supplementary files" tylko jest w "restore firmware files".

W "supplementary files" sa gdfs_y i eromy.
  • REKLAMA
  • #7 4108933
    raymansiwy
    Poziom 17  
    wielkie dzieki Panowie, brakowało mi tych programów do cruisera i dlatego nie mogłem zrobic resatore ale juz wszystko jest ok, telefonik śmiga!

Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam!!!

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy usunięcia simlocka z telefonu Sony Ericsson K510i za pomocą programu Cruiser 2 Plus w wersji 11.05. Po próbie usunięcia simlocka pojawia się komunikat o konieczności kontaktu z usługodawcą oraz błąd zapisu flasha podczas usuwania RSA. Procedura odblokowania simlocka wymaga kolejnych kroków: najpierw odblokowania RSA, następnie odblokowania simlocka, a na końcu przywrócenia firmware. W przypadku błędu konieczne jest użycie opcji "kustomizacja" w zakładce flash, a następnie "odblokuj" i "restore firmware". Przy przywracaniu firmware nie podaje się ręcznie pliku, program sam go znajdzie pod warunkiem, że zainstalowane są odpowiednie pliki wsparcia (restore firmware files). Brak tych plików powoduje błędy i konieczność ponownego flashowania. Po uzupełnieniu brakujących plików telefon działa poprawnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA