logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

3230, taśma LCD. Czy do taśmy trzeba przylutować wtyczki?

krzysiek-b11 24 Lip 2007 22:57 1134 6
REKLAMA
  • #1 4111832
    krzysiek-b11
    Poziom 24  
    Ocena: 20
    witam!
    moge miec 3230 bez tasmy LCD. na allegro znalazlem tasme i mam pytanie: czt do tej tasmy trzeba bedzie przylutowac wtyczki etc?? czy lutuje sie ja do pcb czy moze montuje sie ja jakos inaczej??
    bo jesli do tasmy trzeba by dolutowytwac wtyczki to gdzie takowe mozna dokupic??
    sprostuje teraz pytanie:D cyz ta tasma jest gotowa do montarzu czy trzeba ja jakos przerabiac??
    pozdrawiam
    3230, taśma LCD. Czy do taśmy trzeba przylutować wtyczki?
  • REKLAMA
  • #2 4112042
    liteon666
    Poziom 16  
    No to jest jakaś chińska wersja:D
    Lepiej kup sobie oryginał bo możesz nie dać rady dolutować gniazd :)
    Btw nie wiem czy gdzieś takowe dostaniesz.

Pozdr.
  • REKLAMA
  • #3 4112372
    adrianw
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    Mielismy takie cuda i powiem że w Twoim przypadku jak kolega napisał wyżej szukaj całej (z gniazdami) taśmy. Nie baw się w przelutowywanie bo skończysz na uszkodzeniu gniazda podczas przekładania a wtedy będziesz miał duuuuży problem :) (problemy z dostaniem takich części)
  • REKLAMA
  • #4 4113744
    krzysiek-b11
    Poziom 24  
    starych nawet nie bede przelutowywal bo zapewne nie bede ich posiadal :( a pytam dlatego ze nigdzie nie znalazlem innej tasmy i to mnie zaciekawilo :D
    a wie ktos moze gdzie mozna dostac kompletna tasme?? szukalem, pisalem...bezskutecznie :( wszedzie tylko taki shit :/
  • REKLAMA
  • #6 4113824
    krzysiek-b11
    Poziom 24  
    heh :D wczoraj jeszcze tego nie bylo :D bo przeszukalem allegro:D
  • #7 4114071
    KanekS
    Poziom 29  
    Ocena: 40
    Do końca: 9 dni

Czyli aukcja od dzisiaj. :D

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono kwestię montażu taśmy LCD do telefonu Nokia 3230, zwłaszcza czy wymaga ona przylutowania wtyczek. Użytkownicy zalecają zakup oryginalnej, kompletnej taśmy z gniazdami, ponieważ samodzielne lutowanie wtyczek jest trudne i ryzykowne, grożące uszkodzeniem gniazda na PCB. W przypadku taśm bez wtyczek znalezienie odpowiednich elementów do lutowania jest problematyczne. Podano również link do aukcji z oryginalną taśmą LCD do Nokii 3230, co stanowi rekomendowane rozwiązanie dla osób poszukujących kompletnego zamiennika gotowego do montażu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA