logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować inne mapy PNA na nawigacji Navman F20?

zasamael 25 Lip 2007 22:33 19353 7
REKLAMA
  • #1 4115135
    zasamael
    Poziom 1  
    Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów.Jestes początkującym tutaj,więc prosze o wszelka wyrozumiałość.Ale do rzeczy: posiadam nawigację Newman F20 i ponoć można na niej uruchomić inne mapy typu PNA, np.: MioMap i TomTom.Pytanie: jak?Czy mógłby ktoś z Szanownych Forumowiczów wypowiedzieć się na ten temat?Dziękuję z góry za wszelkie sugestie oraz porady.

Moderowany przez jankolo:

Przeniosłem z działu Inne

• REKLAMA
  • #2 4117098
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    można ale najpierw należy "ucywilizować " Windowsa - obecnie jest tam wersja CE ( czyli szkielet systemu )

jak to zrobić przeczytaj na tym forum
    http://navmanunlocked.forumwise.com/forum.html

potem normalnie postępujesz jak z każdym PDA
  • REKLAMA
  • #3 4339485
    razrone
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    Witam,
    nie mogę sobie poradzić z Navmanem, Marek mógłbyś mi pomóc?
  • #4 4339583
    marek216
    Poziom 43  
    Wysiliłem sie za ciebie i to co znalazłem zaskoczyło mnie ( a zrobiłem kilka navmanów ) - brak dobrych wieści

http://navmanunlocked.wikispaces.com/F-Series

Ten link znalazłem na podanym wcześniej forum
  • REKLAMA
  • #5 4340432
    razrone
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    byłem na tej stronie i właśnie nie wiedziałem o co biega, teraz sie doczytałem ze to nie ma windowsa?, czyli nic sie nie da z tym zrobic?
  • #6 4340441
    marek216
    Poziom 43  
    Raczej nie - nie miałem tego w łapkach więc nic więcej nie wykombinuję.
  • #7 5230771
    jajox1
    Poziom 11  
    a moze ktos pomoze z odblokowaniem nevmana s90i szukam wszedzie i nie wiem dokladnie jak zato sie zabrac to moja pierwsza nawigacja i niechce jej uwalic mile widziany jakis opis
  • REKLAMA
  • #8 5700147
    sz_michal23
    Poziom 11  
    mam navmana s70 wgrałem automape ale nie moze znalesc sygnału gps :(

Podsumowanie tematu

✨ Nawigacja Navman F20 posiada system operacyjny Windows CE, który wymaga "ucywilizowania" (modyfikacji) przed możliwością instalacji innych map typu PNA, takich jak MioMap czy TomTom. Proces ten polega na odblokowaniu systemu, co umożliwia instalację i uruchomienie alternatywnego oprogramowania nawigacyjnego. Jednakże dostępne informacje wskazują, że nie jest to proste, a brak pełnej wersji Windowsa na urządzeniu ogranicza możliwości modyfikacji. Wskazano na forum navmanunlocked.forumwise.com oraz navmanunlocked.wikispaces.com/F-Series jako źródła wiedzy o odblokowaniu i instalacji alternatywnych map. Dla innych modeli Navman, takich jak S90i i S70, użytkownicy również poszukują metod odblokowania i instalacji oprogramowania, jednak pojawiają się problemy z GPS i kompatybilnością.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA