co do karty to pisałem wyżej, że widzi i czyta kartę 4 GB - wiem bo próbowałem (a instrukcja instrukcją)
co do prędkości działania to bzdura - ktoś tak palnął i taka informacja sobie chodzi po sieci. spodziewaj się natomiast wolniejszego działania w przypadku wgrania prawie całej europy 1,9 GB a Polski 140 MB
dokładnie tak jak napisał Dulan możesz wejść w flash_storage -> mapamap30 -> i uruchomić mapę ręcznie mapamap3.exe
ma to taką wadę, że pozostaje pasek windowsa - upierdliwy - proponuję zrobić menu:
zmieniasz zawartość pliku autorun.inf na:\Flash_storage\menu\Menu.exe
ściągnij rozpakuj i skopiuj do nawi w katalog flash_storage ten pliczek i zrób restart (reset z tyłu)
http://rapidshare.com/files/120752889/menu.rar
po restarcie otrzymsz menu startowe z możliwością startu windowsa, mapy map3 (tej oryginalnej) , automapy i tom toma , oczywiście automapę i tomka musisz sobie zainstalować w menu.ini podane są ściezki
mapa map - oryginalna
\flash_storage\MapaMap30\mapamap3.exe
czyli tam gdzie jest obecnie
automapa na karcie SD - musisz zainstalować
\sdmmc\AutoMapa EU\wceAm.exe
tom tom 6 na karcie SD - musisz zainstalować
Command = \sdmmc\TomTom Navigator\TomTom Navigator.exe
windows ce 5
= \windows\explorer.exe
jeśli zmienisz lokacje to musisz zmienić scieżki w menu.ini
instalacja. postaraj się o AM, tom toma (nie wnikajmy czy legal) jeśli nie wgrasz to ikony będą nieaktywne i otrzymasz komunikat o niemożliwości uruchomienia.
z internetu ściągnij activesync - legalny darmowy

(ale skoro już grzebałeś to masz)
zainstaluj AM 4 czy 5 na karcie instalator cie poprowadzi, możesz też znaleźć wersie które wystarczy wgrać bezpośrednio na kartę . dodaj potrzebne mapy na kartę. punkty poi, podobnie tom tom. wszystko