logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odczyt i analiza pamięci sensora AIRBAG TRW w Fiat Punto I - brak epromu 24c04

Sebastian Kowalski 26 Lip 2007 18:29 4188 4
REKLAMA
  • #1 4117372
    Sebastian Kowalski
    Poziom 10  
    Ocena: 79
    Witam szystkich czytających ten temat.
    Posiadam kilka sensorów różnych firm i postanowiłem się nimi pobawić. Pierwszy na ogień poszedł od Fiata Punto I firmy TRW. Poczytałem troszku na ten temat i ku mojemu zdziwieniu nie znalazłem epromu 24c04 tylko w tym co mam jest motka. Sensor pochodzi z robitego auta i klient po zrobieniu auta przywiózł inny zestaw który mu założyłem i wszystko gra. Sensor służy mi wyłacznie do celów edukacyjnych i ne mam zamiaru go w jakimkolwiek samochodzie założyć-żeby była jasność!!!Zajmuje sie elektroniką i mechaniką samochodową.
    Oczekuje tylko jakich kolwiek informacji na temat odczytu i w jakiej formie zapisuje się informacja o crachu. Posiadam odpowiedni sprzęt do zczytania pamięci i tak uczyniłem w sensorze TRW. Odczytałem zawartość pamięci (HC11-brak innych epromów). W załączniku przesyłam odczyt z niego.
    Nie proszę o "wyczyszczenie" jak się to określa tylko na podpowiedzi co, gdzie i jak!
    Mam jeszcze od opla corsy - SIEMENS 5WK4 189 GM 90 532 443 ale to zostawiam na później najpierw TRW.
    Na później jeszcze VW....
    Czekam na ciekawe i uczące podpowiedzi!!!
    Pozdrawiam!
    Załączniki:
    • TRW46517272.rar (286 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 4117395
    krbl
    Poziom 17  
    Ocena: 40
    Sebastian Kowalski napisał:
    ...
    Nie proszę o "wyczyszczenie" jak się to określa tylko na podpowiedzi co, gdzie i jak!...

a to coś zmienia?
    obawiam się, że temat naprawy sensorów skończył sie na dobre - na forach
  • REKLAMA
  • #3 4119914
    Sebastian Kowalski
    Poziom 10  
    Ocena: 79
    No i właśnie tego się obawiałem że każdy zaraz traktuje to jak naprawę. Nie mam zamiaru niegdzie tego montować...Traktuje to bardziej jako edukacje niż działanie zarobkowe.
    Nie mam zamiaru wydzierać komuś "ciężko" zarobionej kasy...Niech sobie to robią.
    A tak poza nawiasem, jest w okolicy mnie koleś który "naprawia"sensory, i całkiem nedawno ktoś przywiózł do zamontowania taki sensor. Powiedziałem klientowi że ma wziąść na piśmie od niego że gwarantuje w razie wypadku iż ten sensor adziała tak jak powinien. Nie otrzymał od niego nic takiego, tylko na tzw dziób-wcale mnie to nie zdziwiło. Sam wypisałem klientowi informacje na kartce ż montowany prze zemnie sensor nie jest nowy i nie odpowiadam za jego działanie. Jak to mówią-przezorny zawsze ubezpieczony.
    Pozdrawiam ekipę "czyścicieli sensorów"!\
  • REKLAMA
  • #4 4236338
    SiwusGSM
    Poziom 19  
    Ocena: 23
    Ja uczyłem się wyciagając sensory i zczytując każdy jaki mi wpadł w łapki. Metodą porównawczą nauczyłem sie wiele.Wiedza na ten temat jest bezcenna.
  • Pomocny post
    #5 4238783
    zorg666
    Poziom 22  
    Ocena: 28
    Brakuje rom.bin

Airbag 46529745   Palio TRW MY 97 2F
           202862-10107590360PA

proc HC11KA4  QFP80
         SC504815CPU
         151545-1  TRW
         1E59B
         SSBJ9846

Odczyt i analiza pamięci sensora AIRBAG TRW w Fiat Punto I - brak epromu 24c04
REKLAMA