logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak połączyć laptop DVI-I/D-Sub z telewizorem przez wejście jack?

TomaszPa 27 Lip 2007 16:36 3775 4
REKLAMA
  • #1 4120039
    TomaszPa
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Wiem, że da się uzyskać obraz z komputera na telewizorze za pomoca wyjścia s-video.

Ponieważ u mnie z laptopa nie mogę tego zrobić (nie wiem dla czego nie da się i już), pytanie jest takie...

Czy jest taki kabel który połączy wyjście z laptopa dvi-i (lub d-sub) z wejściem dżek do telewizora? i czy to bedzie działać.
  • REKLAMA
  • #2 4120091
    laserjet9002
    Poziom 21  
    Ocena: 48
    Jest konwerter ale drogi i wg mnie się nie opłaca

http://www.komputer-media.com.pl/sklep,439,,,03,,pl-pln,259614,0.html

Może maż złą przejściówkę S-video - Chinch, terz kiedys taką kupiłem nie mam pojęcia od czego ona jest ale przewody są podłączone nie do tych pinów, nieważne .

Weż zób sobie sam przejścówkę z kabla s-wideo, tylko nie zaponi o kondensatorze zresztą na elektrodzie jest kilka schematów.

Pozdro.
  • REKLAMA
  • #3 4120619
    Elninio
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Napisz jaki masz ten laptop ja miałem z tym problem ale kupiłem inną końcówkę i wszystko działa. Do tego aby wyświetlić obraz potrzeba co 2 rzeczy sterowniki dostarczone do laptopa lub ściągnięte ze strony producenta oraz odpowiedni kabelek, napisz czy masz grafik integre czy osobno.
  • REKLAMA
  • #4 4121539
    TomaszPa
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Laptop to Packard Bell z ati x1700.

Sęk w tym, że wszystko to co mam podpięte do laptopa (kabel, przejściówka telewizor) jest takie samo jak w moim starym komputerze - tam miałem radeon 9550 i wszystko działało ok. Teraz zmieniłem na laptopa i d.u.p....

Tutaj jest link http://www.solar.blurp.org/tvout.html - troche informacji.

Bajer polega na tym, że na starym sprzęcie czyli radeon 9550 też nie mogłem skopiować obrazu z komputera na telewizor - ale poradziłem sobie z tym tak, że odinstalowywałem ATI CATALYST CONTROL CENTER wtedy zostawał mi do obsługi karty ATI CONTROL PANEL i wszystko grało.

Teraz na laptopie nie moge tak zrobić bo po odinstalowaniu ati catalyst control center nie zostaje nic do obsługi sterowników.
REKLAMA