logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Programatory Phenix, MasterCRD2, MM nie działają na Windows XP - co robić?

Markopik 04 Lis 2003 17:52 1214 4
REKLAMA
  • #1 386756
    Markopik
    Poziom 12  
    Witam
    mam dziwny problem, pod xp nie dzialaja moje programatory (phenix,mastercrd2, programator MM) zaden nie dziala tak jak powinien, na 98 nie mialem problemow, zmienilem komputer i system, teraz nie wiem, w czym tkwi problem, podczas programowania wyskakuja jakies herezje, przy programowaniu titanium, nie ma ATR, moze nowy procesor P4 2600GHZ FSB800Mhz jest za szybki? na P3 800Mhz FSB133 wszystko dziala
    pozdr
    markopik
  • REKLAMA
  • #2 386808
    D.M
    Poziom 15  
    Ocena: 15
    XP nie daje możliwości obsługi bezposredniej portów w PC. Jezeli oprogramowanie było pisane pod 98 to raczej nie pojdzie na XP.
    Skoro bawisz się tekimi rzeczami jak programatory to chyba to powienienes wiedziec :(
    Rozwiązanie problemu - wydaje mi się iż jest w sieci taki sterownik jak ZLioport.dll (mogłem coś przekręcić w nazwie - nie pamiętam dokładnie) który po zainstalowaniu przywraca w XP taką samą pracę portów jak w 98 - ale może się mylę - może ktoś jeszcze się wypowie na ten temat.
    Rozwiązanie drugie - poszukac oprogramowania do programatorów ale pisanych specjalnie pod XP.
  • REKLAMA
  • #3 386813
    mmm777
    Poziom 31  
    Ocena: 240
    NT nie pozwala programom na grzebanie w sprzęcie.
    Dostęp do portu drukarkowego może dać np. GiveIO (http://www.geocities.com/Miroslaw_Maczka/winnt/winnt.xml)
  • REKLAMA
  • #4 386933
    Markopik
    Poziom 12  
    dotychczas kozystalem z USERPORT ale aktualnie odnosze wrazenie jakby wogole nie dzialal , chodz jest zalaczony
  • #5 387913
    mmm777
    Poziom 31  
    Ocena: 240
    GiveIo jest wiekowy, ale zadziałał (odrobina zaskoczenia...) u mnie na Win XP Pro (Celeron 2.6), przy programatorze do Atmeli (http://www.xs4all.nl/~sbolt/e-spider_prog.html) dołączonym do LPT.
REKLAMA