logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór anteny do President Lincoln: President New Alaska czy Santiago 1200?

overs 28 Lip 2007 23:54 1127 3
REKLAMA
  • #1 4124414
    overs
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    witam.
    posiadam w mobilu radio president lincoln ( z konieczności ,bo była okazja i tanio kiedyś kupiłem ) i noszę się z zamiarem kupna antenki.
    Obecnie mam hustlerka na magnesie , ale zdaje mi sie ze to jest prymitywne. A więc planuje kupić jakąś dobrą antenkę żebym miał na lata.

wacham się między:
    1. president new alaska
    2. santiago 1200

dodam że ma to być w atosie, a antene chcę zmienić bo non stop mam wojnę z dziewczyną że gdzieś jej tam leci kabel z antenki magnesowej.
    A dodam że dużo jeżdzę i co chwila chować ją do samochodu to też utrapienie.
    A tak chce kupić antene z uchwytem bagażnikowym ( to chyba tak sie nazywa ) wtedy samą antenke odkręce i schowam do auta , a kabel sobie już wcześniej schowie pod tapicerke. I mam święty spokój z kobitą :P

pytanko do szanownego grona , co wybrać ? :P

ps. dodam ze lincolna moge zamienic na alan 48+ , bo mam okazje kupić lekko uszkodzone za 30zl.

dzieki
  • REKLAMA
  • #2 4124524
    PKi
    Poziom 21  
    Ocena: 139
    zdecydowanie santiago1200.
    nie zamieniaj lincolna na 48+, chociaż lolek w amie to żadna rewelacja ale do odsłuchu można się przyswyczaić. kup to lekko uszkodzone 48 za 30zł i sprzedaj na alledrogo od 1zł, będziesz miał na antene albo i więcej.
  • REKLAMA
  • #3 4126541
    overs
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    no ok, ale z tego co czytałem to santiago warto montować bezpośrednio w dachu zeby uzyskać dobry swr . wiec jak to jest ? drugie pytanie. jak pojde do sklepu to co mam powiedziec zeby kupic taki uchwyt co sie montuje pod tylnia klapą ( wygląda to tak jakby w szczelinie było zamontowane ) ? czy jest to tzw. uchwyt bagażnikowy i czy sa jakies rodzaje , zeby pozniej nie musial kombinować z montażem tej antenki ?
    dzieki
  • #4 4129303
    Matcher
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Ad1.Każda antena najlepiej montowac bezpośrednio w dachu...Ale santiago na uchwycie też powinna dobrze się spisywać.
    Ad2.http://www.allegro.pl/item218141966_uchwyt_bagaznikowy_far_40.html
    Pozdrawiam
REKLAMA