logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Projekt kolumny 2 w 1: 18 bas + wysokotonowy, wymienne zwrotnice

jakub_grzeszczak 30 Lip 2007 23:40 1026 3
REKLAMA
  • #1 4130731
    jakub_grzeszczak
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam Panowie!

Wpadłem na pomysł zrobienia pewnego zestawu i chciałbym żebyście powiedzieli co o tym myślicie i wszelkie uwagi, podpowiedzi mile widziane.

Wiec tak:

Chiałem zrobic kolumne która by słózyła jako bas i szeroko pasmowa. wstawił bym 18" głosnik + Wysoki. Stworzył bym do tego dwie zwrotnice wymieniane ( okrecenie dwuch sróbek i podpiecie na wtyki) i jedna by pracowłą tylko z głosnikiem 18" jako bas a druga po wymiane jako szerokopasmowa czyli 18" i Wysoki. oczywiscie całosc pasywna.
    Takze mysle na zastosowaniem w paczce dwuch 15" i na takiej samej zasadzie.
    Prosze o komentarze!
    Pozdrawiam:)

Moderowany przez _PREDATOR_:

Porządnego Polaka uprasza się o korzystanie z przycisku "Pisownia" przed wysłaniem postu. Błędy ortograficzne nie będą tolerowane.

• REKLAMA
  • #2 4131520
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 4131555
    SzokalML
    Poziom 36  
    Ocena: 99
    mam dziwne przeczucie że kolega myślał raczej o "gwizdku' niż o driverze 2-calowym.

Pytanie - po co robić coś takiego??? Moim zdaniem to nie ma jakiegokolwiek sensu. Jeśli to jest 18-tka to tak czy tak będzie grać basem, a przecież zawsze potrzebuje się wysokich tonów.

Więc chyba lepiej dać "resztę pasma" w osobnej obudowie i w razie potrzeby robić kombinacje.
  • #4 4134017
    jakub_grzeszczak
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    mam swoj kolumny i brakuje mi w nich basu i chiałem dołozyc basy.. lecz ich cena jest jak namnie spora. a sa sytłacje ze imprezy sie dubluja w jednym dniu i chiałbym zobic taka chybryde by w drugie miejsce mogł wasnie jechac te głosniki. zdaje sobie sparwe ze nie bedzie to hi fi chodzi o sredni poziom dzwieku. Nie zamierzam włozyc "gwizdka" jakis driver ale tez nie za 1000zł cos rosadnego.

Mysle tez by zrobic to na dwuch 15" w paczce (np tych http://www.dexon.pl/sklep/index.php?p436,glosnik-drb-15-200-01-8 ) i dodac Diver i oczywiscie ta sama zasada co wyzej opisałem.

Zdania zaczynamy z wielkiej litery.
    Dalej masz masę błędów, popraw się!
    [_P_]
REKLAMA