logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer A-337 – opinie o brzmieniu, mocy, awaryjności i czy warto kupić za 230 zł

leonsocio 01 Sie 2007 21:46 11700 7
REKLAMA
  • #1 4137199
    leonsocio
    Poziom 28  
    Ocena: 125
    Witam! Mam okazję kupić wzmaka Pioneer A-337 za 230zł od znajomego, ale nie wiem jak to gra, jak się sprawdza i jaką mocą dysponuje to cudo. Proszę o komentarze na temat mocy, awaryjności, wrażeń słuchowych oraz trudności w razie ewentualnych usterek. Czy opłaca się wykładać 230 zeta za ten model?? Z góry dzięki:)

Dodano po 11 [minuty]:

Aha, i chciałbym wiedzieć która firma robi generalnie lepszy sprzęt grający: Pioneer czy Yamaha??
  • REKLAMA
  • #2 4137455
    majkel sony
    Poziom 25  
    Ocena: 26
    Witam ten wzmacniasz jest nizszej połki ,ale jest wmiare dobrym klockiem firmy pioneer. Do jakich kolumn chciałbyś go podłaczyć?
    Myślę, ze cena wmiare dobra to też zalezy w jakim jest stanie. Aktóra firma robi lepszy trudno powiedzieć ,bo są ludzie co lubią pionka i są ludzie co lubia yamahe.
  • REKLAMA
  • #3 4137562
    leonsocio
    Poziom 28  
    No właśnie jeszcze nie mam konkretnych kolumn, ale po głowie chodzi mi Altus 140, a jeśli będę miał więcej kasy to Tonsil Scherzo. Zakładając, że nie jestem audiofilem tylko zwolennikiem w miarę dobrego dźwięku i dużej mocy to czy Pioneer będzie mnie zadowalał??
  • Pomocny post
    #4 4137609
    majkel sony
    Poziom 25  
    Ocena: 26
    Jesli zwolennikiem mocy to najlepiej coś z modeli A powyżęj A616
    Bedzie ładnie napedzać altusy 140
  • #5 4138155
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 641
    leonsocio napisał:
    Aha, i chciałbym wiedzieć która firma robi generalnie lepszy sprzęt grający: Pioneer czy Yamaha??

Każda firma produkuje sprzęt różnych klas dla różnych użytkowników. Porównywać możesz więc poszczególne modele ale nie same firmy.
  • REKLAMA
  • #6 4138522
    paker_bor
    Poziom 22  
    Ocena: 11
    ten pionerek jak najbardzoej sie opłaca za 230 zł, sam miałem ten model pod scherzo 200 i grało bardzo ladnie, chyba ze już koniecznie potzrebujesz sporych mocy to tak jak napisał majkel sony coś z seri Pioneera A 6xx, 7xx, 8xx
  • REKLAMA
  • #7 4139183
    leonsocio
    Poziom 28  
    Aha, i jeszcze jedno: czy wie ktoś na jakiej końcówce mocy jest ten wzmak?? Chciałbym się dowiedzieć jakie byłyby ewentualne koszty naprawy i jak to jest z dostępnością elementów niezbędnych do naprawy. Czy to prawda, że najlpesze wzmacniacze są na tranach a nie na scalakach??
  • #8 4140013
    paker_bor
    Poziom 22  
    Ocena: 11
    Z tego co pamietam to Pioneer A337 posiada 60W przy 8 ohm i 90W przy 4 ohm ale na czym jest dokładnie zrobiony nie pamiętam

Podsumowanie tematu

✨ Pioneer A-337 to wzmacniacz z niższej półki, oferujący moc około 60W przy 8 omach i 90W przy 4 omach. Jest to model stosunkowo dobrze oceniany pod względem jakości dźwięku, szczególnie w połączeniu z kolumnami takimi jak Tonsil Scherzo czy Altus 140, choć dla osób oczekujących większej mocy lepszym wyborem będą wyższe serie Pioneer A6xx, A7xx lub A8xx. Cena 230 zł jest uznawana za atrakcyjną, pod warunkiem dobrego stanu urządzenia. Awaryjność i koszty napraw zależą od dostępności części, jednak brak jednoznacznych informacji o zastosowanej końcówce mocy – nie wiadomo, czy wzmacniacz oparty jest na tranzystorach czy scalakach. W kwestii porównania Pioneer i Yamaha, opinie są podzielone, a jakość sprzętu zależy od konkretnego modelu, nie samej marki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA