logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ford 2004 code. Wyłączenie każdorazowego wpisywania.

curylop 02 Sie 2007 09:03 3207 13
REKLAMA
  • #1 4138199
    curylop
    Poziom 16  
    Ocena: 21
    Czy za pomocą klawiatury da się wyłoczyc każdorazowe wpisywanie kodu przy włączaniu zasilania??
  • REKLAMA
  • #2 4138289
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Nie da się.

SławeK
  • #3 4200554
    lawina
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    podepne sie pod ten temat, bo szukajka jakos mi nie dziala wogole i nie moge sobie poradzic z problemem z tym radiem... otoz koledze w fordzie instalowali gaz i odlaczyli aku... i nie mozna teraz wbic kodu... po wlaczeniu radia pokazuje sie tylko maly napis CODE i 'EE' ... a radio nie reaguje na jakikolwiek przycisk... co to moze byc? (mamy kod i instrukcje od radia... ale niestety jest ona po niemiecku...)

maly update...
    radio wyglada dokladnie tak jak to:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/files-rtvforum/216235451_4071.jpg
  • REKLAMA
  • #4 4200676
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1412
    Napis "EE" sugeruje złą zawartość pamięci /Eeprom Error/
  • #5 4200694
    lawina
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    to moglo cos sie namieszac w eepromie od odlaczenia akumulatora??? wczesniej radio smigalo normalnie :/ czyli rozumiem ze gdyby wszystko bylo ok normalnie moznaby bylo wpisywac kod bez zadnych kombinacji typu wlaczanie radia przy wcisnietych kombincjach klawiszy...
  • #6 4201685
    SlaweK
    Poziom 43  
    Owszem, mogło się namieszać i teraz to tylko ktoś kto się dobrze na tym zna je uratuje.

SławeK
  • #7 4602582
    Cinekiszka
    Poziom 2  
    Mam także problem z tym radyjkiem, które było w sprowadzonym aucie. Znalazłem karteczkę z kodem nie wiem czy prawidłowym, bo nie wiem w ogóle jak wprowadzić ten kod, gdy włączam radio na wyświetlaczu nic sie nie pokazuje pomocy
  • REKLAMA
  • #8 4602587
    SlaweK
    Poziom 43  
    Gdy włączasz i nic nie ma na wyświetlaczu to albo jest źle podłączone albo uszkodzone.

SławeK
  • #9 4603151
    curylop
    Poziom 16  
    a dzieje się coś z tym radiem wyświetlacz podświetla?? lub coś w tym stylu??
  • REKLAMA
  • #10 4603321
    Cinekiszka
    Poziom 2  
    jest podświetlenie wyświetlacza natomiast czytałem że powinny sie pojawić na nim 3 migające kreski i wtedy można wprowadzać kod a u mnie nic żadnych kreseczek i napisów czekałem już raz ok 40 min i dalej nic
  • #12 4603393
    Cinekiszka
    Poziom 2  
    sorka ale ja nie obeznany jestem w tych tematach zobaczę może coś uda mi sie wykombinować (mam nadzieje:D). Z tego co widzę dobrze jest tu wszystko rozrysowane także będe próbował dzięki
  • #13 4603406
    curylop
    Poziom 16  
    SlaweK napisał:
    A przez te 40 minut nie pomyślałeś żeby sprawdzić czy jest dobrze podłączone ? Musi coś wyświetlić. A na odległość trudno stwierdzić co. Więc zacznij od tego https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic254737.html

SławeK

Jakby nie było połączenia to wyświetlacz by się nie podświetlał.
  • #14 4603420
    SlaweK
    Poziom 43  
    A niekoniecznie !

SławeK

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono problem z wyłączaniem konieczności każdorazowego wpisywania kodu zabezpieczającego w radiu samochodowym Ford z 2004 roku. Okazało się, że nie jest możliwe wyłączenie tej funkcji za pomocą klawiatury. Dodatkowo opisano przypadek, gdy po odłączeniu akumulatora i instalacji gazu radio wyświetla komunikat "CODE" oraz "EE", co wskazuje na błąd pamięci EEPROM. W takim przypadku konieczna jest interwencja specjalisty znającego się na naprawie pamięci EEPROM. W innym wątku użytkownik miał problem z brakiem wyświetlania na radiu, co może świadczyć o nieprawidłowym podłączeniu lub uszkodzeniu urządzenia. Podkreślono, że podświetlenie wyświetlacza może działać nawet przy braku prawidłowego połączenia, dlatego zalecane jest dokładne sprawdzenie instalacji według schematów dostępnych w sieci. Wskazano również, że przy prawidłowym działaniu na wyświetlaczu powinny pojawić się migające kreski umożliwiające wpisanie kodu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA