logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto kupować podróbki telefonów Nokia na Allegro? Opinie użytkowników

Artee18 02 Sie 2007 09:29 2984 10
REKLAMA
  • #1 4138252
    Artee18
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    Witam :)może umieszczam ten post w niewłaściwym dziale,ale ostatnio zainteresowały mnie podróbki telefonów Nokia na allegro.W dziale inne telefony możemy znaleźć kilkadziesiąt takich komórek.Mam nadzieję,że pomożecie rozwinąć temat,a jednocześnie sprawdzić jakość tych telefonów.Byłbym wdzięczny za informacje od tych osób,które posiadają takowe telefony.
  • REKLAMA
  • #2 4139010
    tomo
    Poziom 16  
    Ocena: 26
    Miałem w rękach owe "NOKlE" - NOKLE, bo tak się to nazywa. A konkretnie 8800 i N93 - chińska podróba, bardzo tandetna, można się nieźle naciąć kupując przez internet, bo wygląda w 99% identycznie jak oryginał.
  • #3 4139062
    plociarz
    Poziom 21  
    Ocena: 5
    To badziewie mialem w rekach N95 ogolnie niesamowite badziewei nie ma to jak oryginal. Ogolnie jak sie zepsuje to mozesz tel. do smietnika wyrzucic bo nikt tego ci nienaprawi jak chcesz zobaczyc podroby w akcji to wejdz na youtube i poszukaj filmikow z telefonami cect to jest mniej wiecej to samo co te nokle pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 4139076
    TJE
    Poziom 14  
    Ocena: 20
    Niema do nich polskiego języka, a w chinach kosztują pewnie z 50$.
  • #5 4139476
    peron_2005
    Poziom 13  
    chinczycy wszystko potrafia:)...ale wiadomo MADE IN CHINA w tym przypadku + jeszcze przepiekna nawza mowia same za siebie...
  • #6 4139874
    Artee18
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    Oglądałem właśnie w komisie takową podróbkę N95.Okazuje się że funkcjonalność jest naprawdę zaskakująca jednak samo menu wygląda bardzo nieładnie a do tego pewnie do symbiana mu daleko
  • REKLAMA
  • #7 4140152
    GSMUnlock
    Poziom 26  
    Ocena: 63
    Yhm...

Podróbki nokii...
    1. Są podróbki np. NOKIA 8800i, 6300i itp. które nie mają z Nokią nic wspólnego, a są to CECT (tak samo jak SAMOSUNG, SANY-ERIKSSON) i są to "Chinesse Miracle" obsługiwane przez Infinity...

2. "Podróbki" Nokii. Są to faktyczne modele Nokia, ale na rynek Azjatycki np. 5200, 5300, 7373, 6288 i 6300 jest bardzo dużo na allegro i nietylko. Jest to hardware'owo 100% NOKIA, nie żadna podróba, ale jest na rynek AZJATYCKI stąd w Polsce nie ma na nie gwarancji. Są one opisane jako "MADE by NOKIA" i to jest tzw. DUBAI. Nie zauważyłem zeby się psuły bardziej niż EURO, a troche ich sam sprzedałem. Ba powiem nawet że 5200 nei są tak poryte jak te z Orange i nie siadają w nich taśmy :)
  • REKLAMA
  • #8 4141059
    szpilers
    Poziom 22  
    Ocena: 4
    moja znajoma kupila sobie nokie 6131 made by nokia po uszkodzeniu ewidetnym tasmy serwis oddal jej pieniadze mowiac ze nie umieja sobie z tym dac rady czyli jakos tych telefonow mowi sama za siebie;)
  • #9 4237800
    specgsm
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Lub jakosć oferowanych usług przez serwis pozwole sobie dodac nie zawsze w serwisie pracuja ludzie godni tego stanowiska...
  • #10 4547709
    Konrad_007
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Kupiłem przez przypadek zupełnie nie swiadomie nokie n95 w super stanie za 700zł; okazało sie ze to podruba; wiecie moze jak sie w niej blokuje klawiature bo ten szajs ma zupełnie inne skróty niz prawdziwa n95; dziadostow na maxa , nie polecam
  • #11 4553030
    _bartek_klc
    Poziom 2  
    nie wiem, czy pomoge, bo to inny model NOKLI, ale u mojego znajmoego, ktory sie kiedys nacial na to na allegro blokowalo sie jak w siemesie. trzeba bylo dluzej potrzymac gwiazdke

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Podróbki telefonów Nokia dostępne na Allegro, często oznaczane jako "NOKlE" lub "NOKLE", to głównie chińskie kopie modeli takich jak 8800, N93, N95, które cechuje niska jakość wykonania i tandetne materiały. Wyglądają niemal identycznie jak oryginały, co może wprowadzać w błąd kupujących. Podróbki te zwykle nie posiadają polskiego języka i działają na oprogramowaniu innych producentów, np. CECT z systemem Infinity. Ich naprawa jest trudna lub niemożliwa, a serwisy często odmawiają naprawy z powodu braku części lub kompetencji. Z kolei na rynku pojawiają się oryginalne modele Nokia przeznaczone na rynek azjatycki (tzw. "Dubai"), takie jak 5200, 5300, 7373, 6288, 6300, które są w 100% oryginalne, lecz nie mają gwarancji w Polsce. Ich jakość jest porównywalna do wersji europejskich, a niektóre modele, np. 5200, są nawet bardziej trwałe. Użytkownicy podkreślają, że podróbki mają ograniczoną funkcjonalność, inne skróty klawiszowe i nieestetyczne menu, co obniża komfort użytkowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA