logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Neo 640(Livebox). Nie ma internetu, nie może pobrać IP.

matlech 03 Sie 2007 12:44 1688 6
REKLAMA
  • #1 4141979
    matlech
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam
    Mam pewien problem mam neostrade 640 , i liveboxa ,mam podłączone 3 kompy , pierwszy (główny) podłączony do liveboxa , drugi laptop przez adapter wi-fi od neo , i trzeci przez kabel ethernet wszystko było ok aaz do czasu kiedy odłączyłem ten kabel i na nowo podłączyłem ten Etherent , i teraz nie ma tam internetu nie może pobrać adresu IP , i przy instalacji sterów od liveboxa nie moze połączyć , pisze ze nie moze pobrac tego adresu.. a jak sie wpisze ręcznie adres taki jak na innym kompie to zaś , to nie ma odebranych pakietów..

Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź
  • REKLAMA
  • #2 4142006
    waldekg
    Poziom 28  
    Ocena: 169
    Witam.Wyinstaluj aplikację liveboxa na trzecim komputerze i przeprowadź ponowną instalację.
  • REKLAMA
  • #3 4142124
    matlech
    Poziom 12  
    robiłem kilka razy;/ pisze na koniec że zakończyła sie niepowodzeniem , i prosze zainstalowac jeszcze raz bla bla bla...
  • #4 4142281
    waldekg
    Poziom 28  
    Ocena: 169
    Czy pamiętałeś o naciśnięciu przycisku w liveboxie?
  • REKLAMA
  • #5 4142644
    matlech
    Poziom 12  
    ale którym dokładnie? bo na innych kompach działa to myslalem ze nic naciskac nie trzeba
  • REKLAMA
  • #6 4142689
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    waldekg napisał:
    Czy pamiętałeś o naciśnięciu przycisku w liveboxie?

Ta czynność jest potrzebna tylko przy podłączeniu nowego PC przez WiFi.
  • #7 4142700
    matlech
    Poziom 12  
    ja instalwoałem tam tez przez w-fi i dziala ,ale wi-fi potrzebuje do laptopa , i tak nic nie wciskalem zadnego guzika i działało..

Dodano po 3 [godziny] 28 [minuty]:

to jak wie ktoś??

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku dostępu do internetu na trzecim komputerze podłączonym do Liveboxa w sieci Neostrada 640. Po odłączeniu i ponownym podłączeniu kabla Ethernet komputer nie może pobrać adresu IP, a instalacja sterowników Liveboxa kończy się niepowodzeniem. Próba ręcznego wpisania adresu IP nie skutkuje odbiorem pakietów. Zalecane jest odinstalowanie i ponowna instalacja oprogramowania Liveboxa na problematycznym komputerze. Pojawiła się sugestia, czy podczas konfiguracji nie należy nacisnąć przycisku na Liveboxie, jednak potwierdzono, że jest to konieczne tylko przy podłączaniu nowego urządzenia przez Wi-Fi, a w tym przypadku Wi-Fi działa poprawnie na laptopie. Problem pozostaje nierozwiązany po kilku próbach reinstalacji i braku konieczności naciskania przycisku przy połączeniu kablowym.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA