KODER RDS
w postaci modułu do zabudowy w urządzeniu docelowym lub w osobnej obudowie.
Jest to konstrukcja amatorska
o jakości profesjonalnych koderów.
Darmowe oprogramowanie!!
Koder generuje przebieg gotowy do zsumowania z sygnałem modulującym monofonicznym lub złożonym sygnałem MPX.
Osiągnięto bardzo dobre i stabilne parametry sygnału wyjściowego dzięki bezpośredniemu przetwarzaniu cyfrowo-analogowemu.
Koder posiada podstawowe funkcje RDS takie jak wysyłanie identyfikatora stacji, nazwy i typu programu, radiotekstu, aktualnego czasu, listy alternetywnych częstotliwości, znaczników komunikatów dla kierowców oraz innych specjalnych funkcji.
Nie wymaga przy tym podłączania komputera, a zatem działa niezależnie.
Jedynie w przypadku zmiany informacji trzeba podłączać poprzez typowe łącze RS-232 (kabelek szeregowy) do komputera klasy PC z odpowiednim oprogramowaniem.
Oprogramowanie działa w systemach Windows 98, Windows 2000, Windows XP. Nie testowane z Windows Vista.
Właściwości
* Koder RDS 'stand-alone', czyli pracujący samodzielnie
* System EON
* Własny, niezależny generator 57kHz
* Wbudowany zegar czasu rzeczywistego z podtrzymaniem bateryjnym
* Wysyłanie grup: 0A, 2A, 4A, 6A, 14B
* Wysyłanie aktualnie granego utworu z Winampia w radiotekście
* Możliwość sterowania zdalnego (In-house, grupy 6A)
* Pełna obróbka cyfrowa sygnału wyjściowego, zapewniająca bardzo dobre i stabilne parametry bez potrzeby dostrajania
Dokładniejszy opis i darmowy program obsługi na stronie: http://freefm.pluton.one.pl/rds/koder-rds1.php
Już kilkanaście takich koderów działa (najstarszy od 2004 roku) i nie zgłaszano mi żadnych nieprawidłowości w pracy.
Urządzenie jest nowe, uruchomione.
w postaci modułu do zabudowy w urządzeniu docelowym lub w osobnej obudowie.
Jest to konstrukcja amatorska
o jakości profesjonalnych koderów.
Darmowe oprogramowanie!!
Koder generuje przebieg gotowy do zsumowania z sygnałem modulującym monofonicznym lub złożonym sygnałem MPX.
Osiągnięto bardzo dobre i stabilne parametry sygnału wyjściowego dzięki bezpośredniemu przetwarzaniu cyfrowo-analogowemu.
Koder posiada podstawowe funkcje RDS takie jak wysyłanie identyfikatora stacji, nazwy i typu programu, radiotekstu, aktualnego czasu, listy alternetywnych częstotliwości, znaczników komunikatów dla kierowców oraz innych specjalnych funkcji.
Nie wymaga przy tym podłączania komputera, a zatem działa niezależnie.
Jedynie w przypadku zmiany informacji trzeba podłączać poprzez typowe łącze RS-232 (kabelek szeregowy) do komputera klasy PC z odpowiednim oprogramowaniem.
Oprogramowanie działa w systemach Windows 98, Windows 2000, Windows XP. Nie testowane z Windows Vista.
Właściwości
* Koder RDS 'stand-alone', czyli pracujący samodzielnie
* System EON
* Własny, niezależny generator 57kHz
* Wbudowany zegar czasu rzeczywistego z podtrzymaniem bateryjnym
* Wysyłanie grup: 0A, 2A, 4A, 6A, 14B
* Wysyłanie aktualnie granego utworu z Winampia w radiotekście
* Możliwość sterowania zdalnego (In-house, grupy 6A)
* Pełna obróbka cyfrowa sygnału wyjściowego, zapewniająca bardzo dobre i stabilne parametry bez potrzeby dostrajania
Dokładniejszy opis i darmowy program obsługi na stronie: http://freefm.pluton.one.pl/rds/koder-rds1.php
Już kilkanaście takich koderów działa (najstarszy od 2004 roku) i nie zgłaszano mi żadnych nieprawidłowości w pracy.
Urządzenie jest nowe, uruchomione.