logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.
REKLAMA
  • #1 4143704
    DXFM
    Poziom 20  
    Ocena: 26
    KODER RDS

w postaci modułu do zabudowy w urządzeniu docelowym lub w osobnej obudowie.

Jest to konstrukcja amatorska
    o jakości profesjonalnych koderów.

Darmowe oprogramowanie!!

Koder generuje przebieg gotowy do zsumowania z sygnałem modulującym monofonicznym lub złożonym sygnałem MPX.

Osiągnięto bardzo dobre i stabilne parametry sygnału wyjściowego dzięki bezpośredniemu przetwarzaniu cyfrowo-analogowemu.

Koder posiada podstawowe funkcje RDS takie jak wysyłanie identyfikatora stacji, nazwy i typu programu, radiotekstu, aktualnego czasu, listy alternetywnych częstotliwości, znaczników komunikatów dla kierowców oraz innych specjalnych funkcji.
    Nie wymaga przy tym podłączania komputera, a zatem działa niezależnie.
    Jedynie w przypadku zmiany informacji trzeba podłączać poprzez typowe łącze RS-232 (kabelek szeregowy) do komputera klasy PC z odpowiednim oprogramowaniem.
    Oprogramowanie działa w systemach Windows 98, Windows 2000, Windows XP. Nie testowane z Windows Vista.

Właściwości

* Koder RDS 'stand-alone', czyli pracujący samodzielnie
    * System EON
    * Własny, niezależny generator 57kHz
    * Wbudowany zegar czasu rzeczywistego z podtrzymaniem bateryjnym
    * Wysyłanie grup: 0A, 2A, 4A, 6A, 14B
    * Wysyłanie aktualnie granego utworu z Winampia w radiotekście
    * Możliwość sterowania zdalnego (In-house, grupy 6A)
    * Pełna obróbka cyfrowa sygnału wyjściowego, zapewniająca bardzo dobre i stabilne parametry bez potrzeby dostrajania

Dokładniejszy opis i darmowy program obsługi na stronie: http://freefm.pluton.one.pl/rds/koder-rds1.php

Już kilkanaście takich koderów działa (najstarszy od 2004 roku) i nie zgłaszano mi żadnych nieprawidłowości w pracy.

Urządzenie jest nowe, uruchomione.

[sprzedam] Koder RDS !
    Kontaktuj się z ogłoszeniodawcą poprzez Prywatną Wiadomość (ikonka PW).
  • REKLAMA
  • #2 6412345
    elemelek15
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Jestem zainteresowany tym koderkiem rds fajowo wygląda myslałem ze to bedzie bardziej skomplikowane urządzenie moj nr gg 233244 pozdrawiam

Dodano po 2 [minuty]:

[sprzedam] Koder RDS !
  • #3 6413160
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2312
    Wykopaliska zamykam zalecając zapoznanie się z regulaminem forum.
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
REKLAMA