logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Delphi] Gdzie znaleźć polską dokumentację Delphi z opisem komponentów i komend?

kristof123 04 Sie 2007 10:16 2124 2
REKLAMA
  • #1 4144707
    kristof123
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    Witam !

Potrzebowałbym dokumentacji do Delphi w języku Polskim .Chodzi mi o taką dokumentację w której są wyjaśnione właściwości komponentów, opis komponentów ,opis komend itp. ,jednym słowem co potrzeba programiście przy pisaniu programów .Np. piszę program i potrzebuję użyć jakiejś tam właściwości i muszę szukać po książkach czy po całym necie a mam taka dokumentację i odrazu znajdę .Nie wiem czy wogóle można dostać taką dokumentację ale jesliby ktoś takową posiadał zapłacę punktami .

Pozdrawiam !
  • REKLAMA
  • #2 4144829
    wzagra
    Poziom 33  
    Ocena: 278
    Mam wrażenie, że w każdej księgarni, gdzie jest dział komputerowy znajdzie się co najmniej parę książek o Delphi. Dużą pomocą jest też Allegro.
    Rozwiązaniem mniej etycznym jest sięgnięcie do zasobów emule'a ;).
    Kurs Delphi off-line i FAQ.

Do wypowiedzi poniżej (żeby nie generować wiadomości niewiele wnoszącej ;)) - komponenty są dość dobrze ;) rozpracowane w helpie i można sobie to (ew. przekonwertować i) wydrukować.
  • #3 4145469
    kristof123
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    Masz rację wzagra książek o delphi jest mnóstwo sam posiadam kilka i takich kursów jak mi przesłałeś też mam mnóstwo .Natomiast w tych książkach czy kursach nie masz zgrupowanych w jedną całość chociażby właściwości komponentów .No i właśnie jak zaczynam pisać program to jednej funkcji czy właściwości czy nawet komendy muszę szukać w tych książkach czy kursach ,a mi by chodziło o taką dokumentację co wszystkie właściwości czy komendy są tam zgrupowane np. alfabetycznie .Np. potrzebuje właściwości "capation" i szukam sobie w tej dokumentacji i znajduję opis + wykorzystanie + składnia .
REKLAMA