logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd indeksowania plików MP3 po przeniesieniu danych na nowy dysk SATA

AdamMmadA 04 Sie 2007 11:35 3600 9
REKLAMA
  • #1 4144862
    AdamMmadA
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam.niedawno zmieniłem komputer wszyskie dane ze starego dysku ata przeniosłem na nowy sata. Tylko mam problem z mp3 otóż jak klikam na mp3 to się ona nie odtwarza. w windows media player wyskakuje "błąd indeksowania pliku" o co tu chodzi? to jest 20 g muzyki a zauważyłem że nie znaczna ilośc mp3 działa normalnie.reszta danych otwiera sie normalnie. Help.
  • REKLAMA
  • #2 4144869
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 584
    1. Jaki system i jakie poprawki zostały zainstalowane?
    2. Jaki dysk: pojemność, wielkości partycji, ilość miejsca wolnego i zajętego na partycjach?
  • REKLAMA
  • #3 4144881
    AdamMmadA
    Poziom 11  
    jankolo napisał:
    1. Jaki system i jakie poprawki zostały zainstalowane?
    2. Jaki dysk: pojemność, wielkości partycji, ilość miejsca wolnego i zajętego na partycjach?

System Windows XP Pro SP2 Są wszystkie aktualizacje. Dysk Samsung 160. Partycja na której są mp3 ma 100G, wolnego 68G. Sustemowy 30G ,wolne 18. Trzrecia 21G, wolne 18
  • REKLAMA
  • #4 4146913
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 229
    AdamMmadA napisał:
    Tylko mam problem z mp3 otóż jak klikam na mp3 to się ona nie odtwarza. w windows media player wyskakuje "błąd indeksowania pliku" o co tu chodzi?

Próbowałeś innych odtwarzaczy typu Winamp, Foobar, Quintessential Player itp. ?
  • REKLAMA
  • #5 4149637
    AdamMmadA
    Poziom 11  
    Tak. Nie idzie na żadnym.
  • #6 4149652
    radek68
    Poziom 20  
    Ocena: 20
    A jak z poziomu programu próbujesz otworzyć plik? (menu Plik\otwórz)
    Też źle?
    Spróbuj zobaczyc z czym jest powiązany plik *.mp3

Przeskanuj komputer antyvirem, adawarem...
    Wgraj kodeki...
  • #7 4149720
    gallus [pl]
    Poziom 31  
    Ocena: 77
    Co do tego komunikatu o błędzie indeksowania to może systemowi pomieszało się gdy podłączyłeś drugi dysk i zindeksował sobie pliki z niego... i coś mu się teraz miesza.
    Może wyłącz tą funkcję:
    Błąd indeksowania plików MP3 po przeniesieniu danych na nowy dysk SATA
    Moderowany przez TONI_2003:

Proszę...
    Ogłoszenie: Wklejanie zdjęć.

• #8 4160356
    AdamMmadA
    Poziom 11  
    Nic nie pomaga nadodatek jak klikam teraz na plik mp3 w Windows media Player to zamiast muzyki mam po 4s filmu z dysku na którym przetrzymywałem dane.
  • #9 4162243
    pepe94
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    A czy filmy odtwarzane są z dźwiękiem
  • #10 4169841
    AdamMmadA
    Poziom 11  
    Tak filmy odtwarzane są z dźwiękiem.

Podsumowanie tematu

✨ Po przeniesieniu danych z dysku ATA na nowy dysk SATA Samsung 160 GB z systemem Windows XP Pro SP2 pojawił się problem z odtwarzaniem plików MP3. Windows Media Player wyświetla komunikat "błąd indeksowania pliku", a pliki MP3 nie odtwarzają się na żadnym odtwarzaczu (Winamp, Foobar, Quintessential Player). Dysk ma podzielone partycje, z których jedna o pojemności 100 GB zawiera muzykę, z wolnym miejscem 68 GB. Próby otwarcia plików z poziomu menu programu również kończą się niepowodzeniem. Sugerowano sprawdzenie powiązań plików MP3, przeskanowanie systemu antywirusem i adware, instalację kodeków oraz wyłączenie indeksowania plików w systemie, jednak bez efektu. Dodatkowo, po kliknięciu pliku MP3 w Windows Media Player odtwarzany jest krótki fragment filmu z dysku danych zamiast muzyki. Filmy odtwarzane na tym komputerze działają poprawnie z dźwiękiem. Problem wskazuje na możliwe błędy w indeksowaniu plików lub powiązaniach rozszerzeń plików po migracji danych na nowy dysk SATA.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA