logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie mogę przypisać programu do otwierania plików w Windows 10

ACDMEN 04 Sie 2007 12:31 1421 7
REKLAMA
  • #1 4145011
    ACDMEN
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Zdarzylo mi sie kilka razy ze nie moge do danego typu plikow dopisac programu ktorym chce go otwierac.
    Robie tak:
    1.Prawy przycisk myszy na plik ktory chce otwozyc potem wlasciwowsci otwiera mi sie okno:
    Propeteries
    Open WIth: Change
    Potem daje Change otwiera mi sie okno gdzie wybieram Browse i wskazuje aplikacje ktora otwiera ten plik:
    Kiedy ja wskaże to powraca mi do okna Open With, ale tam nie ma tego pliku który przed chwilą dodałem:
    Co jest grane plik który wskazuje na 100% jest plikiem programu który powinien mi otworzyć dany typ pliku....
  • REKLAMA
  • #2 4145122
    Wszechobecniak
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    Może ustaw w programie by ten plik był z nim skojarzony.
  • REKLAMA
  • #3 4145127
    ACDMEN
    Poziom 13  
    Niestety nie ma w programie takiej opcji.
    Ten problem nie tyczy sie tylko tego programu, w przeciagu kilku lat pamietam ze czasem zdarzalo mi sie to samo z innymi programami i to na roznych komputerach, ale wszystkie mialy ten sam system Windows XP...
    Wiec nie wierze ze tylko mi sie to przytrafia.
  • #4 4145136
    piooo
    Poziom 29  
    Ocena: 41
    Spróbuj od drugiej strony , najpierw uruchom właściwy program , później otwórz nim odpowiedni plik . Jeszcze inaczej : otwierasz, brak programu , wbierasz z listy i zaznaczasz zawsze otwiera tym programem.pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 4145168
    ACDMEN
    Poziom 13  
    no ale problem w tym ze jak otwieram brak programu i pozwala mi wybrac program to na liscie go nie ma wtedy wchodze do BROWSE wskazuje program klikam na niego 2 razy myszka i jak to zrobie wraca mi do listy programow ale nie ma tam tego programu ktorego wlasnie kliknalem....
    Proszę poprawić post.
    Zdania zaczynamy z wielkiej litery, a i przecinki czy kropki również by się przydały...
    Dziękuję ...
    TONI_2003
  • #6 4145202
    ACDMEN
    Poziom 13  
    niestety jestem bardzo niezawansowanym uzytkownikiem i nie mam ziel0onego pojecia gdzie to jest w rejestrze probowalem szukac na forach ale nic nie znalazlem
    Proszę poprawić post.
    Zdania zaczynamy z wielkiej litery, a i przecinki czy kropki również by się przydały...
    Dziękuję ...
    TONI_2003
  • REKLAMA
  • #7 4145218
    Wszechobecniak
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    To może pomóc,
    Załączniki:
    • pln.zip (319 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 4145653
    ACDMEN
    Poziom 13  
    wielkie dzieki za probe pomocy i zaangazowanie ale niestety nie pomoglo wprowadzilem oba wpisy do rejestru i nic dalej nie dziala...
    Proszę poprawić post.
    Dziękuję ...
    TONI_2003

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy niemożności przypisania wybranego programu do otwierania określonego typu plików w systemie Windows (wspomniane Windows XP i Windows 10). Użytkownik próbuje zmienić domyślną aplikację poprzez właściwości pliku i opcję "Open With" (Otwórz za pomocą), wybierając program przez "Browse", jednak po wskazaniu pliku wykonywalnego programu nie pojawia się on na liście dostępnych aplikacji do otwarcia danego typu pliku. Próby rozwiązania obejmowały ręczne modyfikacje rejestru systemowego oraz różne metody otwierania plików z poziomu programu, jednak bez skutku. Problem występuje okresowo na różnych komputerach z systemem Windows, co sugeruje możliwe ograniczenia systemowe lub błędy w mechanizmie kojarzenia plików. Brak zaawansowanej wiedzy użytkownika na temat edycji rejestru utrudnia samodzielne rozwiązanie problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA