logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

"otwórz lokalizację pliku" w Windows 10

Cirmius 01 Lip 2019 15:02 3942 1
REKLAMA
  • #1 18039028
    Cirmius
    Poziom 5  
    Ocena: 6
    Witam
    Z góry przepraszam, jeśli zły dział – mój problem jest specyficzny ;)

Po upgrade z W7 do W10 zniknęła jedna z moich najczęściej używanych opcji po wciśnięciu PPM: otwórz lokalizację pliku. Oczywiście przy skrótach plików dalej ta funkcja się znajduje, ale kiedy coś segreguję w przeglądarce obrazów no to już tej opcji nie ma, a znacznie przyspieszała mi robotę.

Da się w jakikolwiek sposób przywrócić to ustawienie? W internecie nic nie znalazłem, w ustawieniach również, ale może źle szukałem.

Edit: Znalazłem jedno rozwiązanie "na około", bo można po prostu przywrócić starą przeglądarkę zdjęć W7. Jeśli ktoś jej nie ma:
    https://www.download.net.pl/brak-klasycznej-p...ki-zdjec-w-windows-10-oto-rozwiazanie/n/7199/

Ale czy na pewno nie można dodać tej opcji w domyślnej przeglądarce zdjęć W10?
  • REKLAMA
  • #2 18039174
    Baskhaal
    Poziom 20  
    Ocena: 182
    Jest to opcja, która dotyczy tylko obsługi skrótów do plików. Przeglądarka zdjęć pokazuje ich miniatury itd, a nie skróty więc opcja się nie pojawia. Tak, to się zmieniło z W10, niestety. Rozwiązaniem byłby jakiś fajny manager zdjęć ale to już Kolegi wybór :)
REKLAMA