logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki programator?jaka karta diagnostyczna, 4 cz 2 cyfrowa?

michal462 08 Sie 2007 19:49 2363 3
REKLAMA
  • #1 4159019
    michal462
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    Witam
    Możecie mi polecić jakiś tani programator??
    Ma zamiar programować tylko kości BIOS
  • REKLAMA
  • #2 4159140
    K!lleR
    Poziom 39  
    Ocena: 131
    Polecam uniwersalny programator. Nie jest najtańszy, koszt około 80.00 PLN, ale za to praktyczny, sam go używam. Dokupuje się tylko podstawki jakie się chce. DIL32, DIL40, PLCC32 itd...

Jaki programator?jaka karta diagnostyczna, 4 cz 2 cyfrowa?

Resztę informacji dotyczących tego programatora uzyska kolega na:
    http://www.epsilon.com.pl/cgibin/shop?show=prog
  • REKLAMA
  • #3 4159303
    michal462
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    ok dzieki jako tani liczylem willen ktory kosztuje okolo 250zl
    a tu wyjdzie taniej
    wybralem Zestaw Universal Flash Programmer (v. 6.03)
    Universal Flash Programmer (v. 6.03) + Zasilacz + Przewód do PC
    za 89zl do tego Adapter 8-bit Flash/Eprom Board PLCC32 (v.2)
    za 19zl i mysle ze na programowanie kosci bios wystarczy bezproblemow

mam jeszcze pytanie odnosnie karty diagnostycznej a dokladnie jaka kupic ?? 4-cyfrowa czy 2 ,ma to jakies znaczenie
    najpopularniejsza na allegro jest ta http://www.allegro.pl/item9842787_najpopularniejsza_karta_diag_wyswietlacz_pl_kody.html
  • #4 4351698
    stopi
    Poziom 28  
    Ocena: 251
    Hej! Może już trochę późno, ale podpowiem trochę... Prowadzę mały serwis komputerowy i męczę trochę naprawy płyt głównych m.in. Narzędzia które najbardziej się przydają to... miernik elektroniczny :-) Programator jeki zakupiłem to Willem 7.1 - za 240zł z Gotronika. Bardzo dobrze się spisuje, łącznie z programowaniem BIOSów w takich płytach jak np. K7S5A. Kartę diagnostyczną mam z allegro. Kupiłem 4-cyforwą za ok.60zł. Tak na prawdę 2-cyfrowa w zupełności wystarcza. Jeśli płyta zatrzymuje sie na jakimś błędzie to pokazuje często kod, który.... nie istnieje. Nigdy jej nie ufam, aczkolwiek czasem jest pomocna. Mam wrażenie,że te karty z allegro są do niczego i nie warto w nie inwestować. Kupiłbym od ręki taką kartę jak TL64 albo P.H.D ale w Polsce chyba nie do dostania... Pozwalają postawić płytę na nogi z BIOSu zainstalowanego w karcie i ogólnie są dobre - jakość wykonania, itd.
REKLAMA