logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SAMSUNG CW-28C93 KS3A - migająca dioda, strzelanie w głośnikach, pykanie przetwornicy

bzyk2 09 Sie 2007 17:50 1608 4
REKLAMA
  • #1 4162038
    bzyk2
    Poziom 2  
    Witam.
    Mam problem ze swoim telewizorem otóż po włączeniu do sieci miga dioda na czerwoni i pomarańczowo wymieniłem trafo i tranzystor. Objawy się zmieniły dioda zaczęła migać na czerwono i gasnąć jednocześnie słychać w głośnikach strzelanie taki objaw trwa przez ok minutę i po tym czasie słychać tylko pykanie przetwornicy.
    Co może być przyczyną takiego zachowania i co z tym fantem zrobić ?

Regulamin:

11. W temacie wiadomości należy dokładnie zawrzeć całą istotę wysyłanych informacji. W działach serwisowo - naprawczych w tytule należy obowiązkowo podać rodzaj sprzętu, markę i model naprawianego urządzenia jak również, w formie skrótowej lub symbolicznej, charakter uszkodzenia (problemu).

Poprawiłem na regulaminowy!
    [_P_]
  • REKLAMA
  • #2 4162180
    jogi30
    Poziom 19  
    Ocena: 19
    To wymień jeszcze kondensatorki w przetwornicy i po co wymieniałeś trafo...może jeszcze dobre,wylutuj hota i wstaw żarówke miedzy C a E i włącz ,zmierz napięcie
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 4204563
    bzyk2
    Poziom 2  
    Po ciężkiej walce wreszcie ożywiłem telewizorek wymieniłem układ sterujący przetwornicą , kondensatorki i dwie diody w przetwornicy, po tej wymianie delikatna regulacja trafo i wszystko śmiga aż miło. Dzięki za podpowiedzi.
  • #5 4204842
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2313
    Wszystko wyjaśnione, temat zamykam!
    Jeśli zaistnieje taka potrzeba, by post został otwarty, proszę dać wiadomość na PW i podać link do postu/ tematu/ z uzasadnieniem!
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
REKLAMA