logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

E-booki dla początkujących do Microsoft Access - praca magisterska i baza danych

rado_ 11 Sie 2007 10:57 1587 1
REKLAMA
  • #1 4167101
    rado_
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    Witam potrzebuje podrecznikow e-bookow do microsoft access pisze prace magisterska na temat tego programu i oczywiscie tworze zlozona baze danych w tym programie dlatego potrzebuje wszystkich informacji najlepiej cos co jest napisane prostym jezykiem dla poczatkujacych. Z gory wszystkim dziekuje za wszelka pomoc
  • REKLAMA
  • #2 4168723
    Prot
    Poziom 38  
    Ocena: 297
    Witam!
    Ciekaw jestem na jakiej to uczelni piszesz prace magisterską na temat do którego potrzebujesz podręcznik dla początkujących :idea::D

Moim zdaniem "praktykującego amatora" accessa najlepszy podręcznik to "... help" Microsoftu; jeśli potrzebujesz przystępniejsze opracowania to jest w necie kilka stron z tzw. kursem accessa - do opisu w jakiejś pracy socjologicznej w sam raz.

Poważniejszych opracowań w wersji elektronicznej nie spotkałem, choć z różnych względów przeszukiwałem w tym temacie dość dokładnie cały internet. Jeśli to ma być praca bardziej techniczna to proponuję w tym temacie przejrzeć np: - opr. Lech Banachowski, Jan Wierzbicki "Relacyjne Bazy Danych" - http://www.oeiizk.waw.pl/~jwierzbi/wykjap12.ppt;
    - e-skrypt Wiktora Zychla "Programowanie pod Windows" z obszernym omówieniem zagadnień baz danych i accessa (ściągniety kiedyś w pdf a dziś chyba tylko w wersji książkowej) - patrz zał.1;
    - opracowanie jakiegoś informatyka "Zbig" o bazach danych ogólnie ale w dość przystępny sposób (dla kogoś kto jednak otarł się o informatykę :D) "Pojęcia podstawowe"- patrz zał.2;
    ;
    - opracowanie Marcina Kowalewskiego "Kurs VBA" które porządkuje co najmniej podstawowe pojecia informatyczne z zakresu niezbędnego dla każdego programisty tworzącego w Accesie- patrz zał.3;

Mam jeszcze parę publikacji o Accessie lecz w wersji angielskiej :cry:; i nie zamieszczam info o nich bo wszystko wygooglone po prostu z oficjalnych stron.
    Załączniki:
    • Kurs VBA.doc (117 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Pojęcia podstawowe.pdf (536.32 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • E-księga o windows.pdf (1.83 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA