logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Golf II GT 1.8 RP - brak czujnika temperatury, szukam numeru katalogowego

1433 16 Sie 2007 14:54 2591 5
REKLAMA
  • #1 4183752
    1433
    Poziom 24  
    Ocena: 29
    Mam problem jak w temacie... brakuje mi czujnika jest on pokazany na zdjęciach poniżej... Wiem, że na pewno jest odpowiedzialny za wskaźnik temperatury, tyle jak na razie jestem w stanie stwierdzić... Do tego czujnika przychodzi czarna kostka z dwoma stykami... kable w kostce są koloru brązowego oraz żółtego z czerwonym paskiem... niestety nie dysponuje schematem elektryki do tego modelu, co mi trochę utrudnia sprawdzanie tego typu elementów... :(

Jest to VW Golf II GT 1.8 z silnikiem RP (90 KM)
    Jest wyposażony w komputer mono-jetronic (wtrysk jednopunktowy)

Mile widziany nr katalogowy lub jakieś konkretne dane na temat tego czujnika
  • REKLAMA
  • #2 4184603
    marekfiesta
    Poziom 19  
    Ocena: 323
    proszę fotke moze się mylę ale czujnik temp. jest to ta niebieskie gniazdo zobacz sam
    Załączniki:
    • VW Golf II GT 1.8 RP - brak czujnika temperatury, szukam numeru katalogowego Klip_2.jpg (150.05 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 4184680
    a8quattro
    Poziom 16  
    Ocena: 59
    ale cos ci nie dziala? czy wszystko jest ok?
    niebieski jest tylko dla wiadomosci ECU
  • REKLAMA
  • #4 4185019
    przeme
    Poziom 20  
    Ocena: 91
    Brakuje ci czujnika który podaje informacje temp płynu chłodzącego do licznika prawdopodobnie wskażnik temp w liczniku nie działa u Ciebie .Ten czujnik nie ma wpływu na prace silnika to czujnik informacyjny dla kierowcy.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 4185248
    1433
    Poziom 24  
    Ocena: 29
    Interesuje mnie co to za czujnik... brakuje go i chce go założyć, ale nie mam pewności co tam ma siedzieć... Czujnik ten pokazuje tylko przypuszczalną temperaturę (sprawdziłem poprzez zwarcie styków)... za prace silnika odpowiedzialne są te dwa wyżej czerwony i niebieski... W żadnym sklepie nie są mi w stanie powiedzieć co to ma być konkretnie...
    Dziś sprzedawca zasugerował mi że może być to czujnik barwy czarnej ale po za tym ma on pierścień koloru czerwonego, niebieskiego lub zielony... tak czy inaczej nie wiem co ma być tam...

PS. Proszę uważnie czytać... niektóre wypowiedzi wskazują na brak znajomości tematu... :/
  • #6 4185476
    goldwinger
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2103
    Dobrze sprzedawca zasugerował, czujnik czarny 2 pin ale jeżeli dobrze pamiętam to te z paskami żółtymi, zielonymi, czy tam jakimiś innymi to były 4 pin
REKLAMA