Witam
Było na elektrodzie wiele razy, użyj szukajki
Jednak efekt jest gorzej, niż tragiczny, trzeba konfigurować kartę graficzną tak, by pracowała na granicy swoich możliwości a obraz jest bardzo kiepski. Osobiście polecam takie coś: (
to nie reklama!)
http://allegro.pl/item222968343_konweter_sygnalu_z_vga_na_pal_pc_tv_nowy_fv.html
Allegrowicz napisał: Grand Hand View III to uniwersalny konwerter obrazu z sygnału VGA na sygnał analogowy (TV). Urządzenie może być wykorzystane do gier komputerowych, filmów DVD, przeglądania Internetu na ekranie telewizora, prezentacji multimedialnych itp. Konwerter obsługuje wysokie rozdzielczości do 1280x1024 (60Hz), posiada bogate okablowanie (w zestawie adapter SCART/Euro), zasilanie pobiera z portu USB.
Specyfikacja:
urządzenie plug & display,
kompatybilny ze wszystkimi systemami operacyjnymi,
wsparcie dla komputerów IBM i MAC G4,
symultaniczne wyświetlanie na monitorze (VGA) i ekranie (TV),
obsługiwane rozdzielczości:
640x480 - 60/72/75/85Hz,
800x600 - 60/72/75/85Hz,
1024x768 - 60/70/75/85Hz,
1280x1024 - 60Hz,
wejścia:
VGA in (DB9-F),
zasilanie DC 5V (z portu USB),
wyjścia:
VGA out (DB9-F),
Video out (S-Video),
Video out (Composite),
RGB out,
gwarancja 12 miesięcy.
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Może drogie, ale "za jakość (w tym przypadku względną, bo na TV
nigdy nie uzyska się jakości porównywalnej z monitorem) się płaci"...
Samodzielnie niestety raczej nie ma możliwości złożenia takiego układu, jak ten z mojego linku - specjalizowane układy nie do kupienia dla "zwykłego Kowalskiego"
Sam chcę takie coś sobie sprawić, żeby używać TV jako monitorka dla mojego routerko-playerka (głównie pracuję na nim po ssh ale czasem przydaje się bezpośredni dostęp, jednak to nie powód by zagracać i tak nieduży metraż monitorem)...
Pozdrawiam
PS. Pozwoliłem sobie wkleić opis i zdjęcie urządzenia, aby zostało dla potomnych