logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd przy tworzeniu obrazu płyty w Virtual DAEMON Tools - jak go naprawić?

pretorOn 18 Sie 2007 12:32 6633 10
REKLAMA
  • #1 4189790
    pretorOn
    Poziom 10  
    Witam ;-)
    mam taki problem,
    próbuje stworzyć wirtualny obraz płyty w w/w programie i nie mogę tego uczynić ponieważ wyskakuje mi taki oto błąd:
    Gdy klikam na tworzenie, wybieram plik obrazu do tworzenia to mam błąd tej treści:
    Błąd przy tworzeniu obrazu płyty w Virtual DAEMON Tools - jak go naprawić?
    i nie wiem czym to jest spowodowane, czy ktoś mi może pomóc jak mogę ten obraz utworzyć?
    pliki pochodzą z torrentów ;-)
    pozdrawiam. Pretor :]
  • REKLAMA
  • #2 4189846
    czyzo
    Poziom 11  
    Spróbuj innym programem odpalić obrazy, alcocholem 120%. Prawdopodobnie uszkodzone pliki bo innej możliwości nie widzę.
  • #3 4189866
    pretorOn
    Poziom 10  
    czyzo napisał:
    Spróbuj innym programem odpalić obrazy, alcocholem 120%. Prawdopodobnie uszkodzone pliki bo innej możliwości nie widzę.

zobaczę może to coś da
    a nie wiesz jak naprawić te uszkodzone piki np? ;-)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 4189954
    pretorOn
    Poziom 10  
    kecaj92 napisał:
    Spróbuj może inną wersja tego programu.
    http://www.pobieralnia.pl/plik-130-daemon-tools.html

I pobierz sobie od razu spolszczenie. Jeżeli to nic nie pomoże to spróbuj alcocholem 120% tak jak razdzi czyzo.

niestety alcocholem 120% wyświetla mi komunikat że PLIK NIE JEST DOSTĘPNY, więc nie wiem, może wiecie jak go naprawić? ;-)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 4189997
    kecaj92
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Znalazłem takie programy do naprawy owych plików. Może zadziałają. Jeżeli plik będzie poważnie uszkodzony to na pewno to nic nie da i zostanie opcja skasowania pliku.
    1. InZeCue
    2. CD Mage
    3. WinISO
    Jeżeli plik zgrywałeś z płyty to moze spróbuj odpalić te pliki z płyty.
  • #7 4190024
    pretorOn
    Poziom 10  
    kecaj92 napisał:

Jeżeli plik zgrywałeś z płyty to moze spróbuj odpalić te pliki z płyty.

pliki są z torrentów
    zobaczę co z tymi programami zrobię
    dzięki za pomoc ;-)
  • #8 4190033
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    Jak masz tylko takie dwa pliki cue a nie masz innych np.: bin to jak chcesz to "załadować".
    Plik szablonu CUE jest zwykłym plikiem tekstowym w którym zawarte są informacje: gdzie znajduje się plik z obrazem (BIN) oraz informacje o ewentualnych sesjach i trybach nagrywania płyty.

ps

w katalogu pokaż "wszystkie pliki" i szczegóły.

Pozdrawiam
  • #9 4190050
    pretorOn
    Poziom 10  
    Jack14 napisał:
    Jak masz tylko takie dwa pliki cue a nie masz innych np.: bin to jak chcesz to "załadować".
    Plik szablonu CUE jest zwykłym plikiem tekstowym w którym zawarte są informacje: gdzie znajduje się plik z obrazem (BIN) oraz informacje o ewentualnych sesjach i trybach nagrywania płyty.

ps

w katalogu pokaż "wszystkie pliki" i szczegóły.

Pozdrawiam

mam pliki bin normalnie
    tylko że własnie mi ich nie chce odczytać i zrobić wirtualnego dysku
  • Pomocny post
    #10 4190067
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    Na zdjęciu masz zaznaczoną opcję pokaż pliki typu cue a nie bin lub wszystkie więc gdzie te biny.
    Zresztą jaki rozmiar maję te pliki?
  • #11 4190075
    pretorOn
    Poziom 10  
    Jack14 napisał:
    Na zdjęciu masz zaznaczoną opcję pokaż pliki typu cue a nie bin lub wszystkie więc gdzie te biny.
    Zresztą jaki rozmiar maję te pliki?

już znalażłem program Clon ;-)
    on mi otworzył je bez problemu ;] ;-)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy błędu przy tworzeniu wirtualnego obrazu płyty w programie Virtual DAEMON Tools, gdzie pliki pochodzą z torrentów i nie są poprawnie odczytywane. Użytkownik otrzymuje komunikat o błędzie podczas próby załadowania plików BIN i CUE. Wskazano, że pliki mogą być uszkodzone, co uniemożliwia ich poprawne zamontowanie. Zaproponowano użycie alternatywnych programów do montowania obrazów, takich jak Alcohol 120%, Clon czy DAEMON Tools w innej wersji wraz ze spolszczeniem. Wskazano również narzędzia do naprawy uszkodzonych plików obrazów, takie jak InZeCue, CD Mage oraz WinISO. Zwrócono uwagę na konieczność sprawdzenia, czy pliki CUE wskazują na odpowiednie pliki BIN oraz na ustawienie w eksploratorze opcji wyświetlania wszystkich plików. Ostatecznie użytkownik potwierdził, że program Clon otworzył pliki bez problemu, co sugeruje, że problem może leżeć w kompatybilności lub uszkodzeniu plików w DAEMON Tools.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA