Witam. Do wczoraj miałem zainstalowany Daemon Tools 4.03 i PowerISO. Te programy służyły do montowania obrazów. Jako, żę Daemon Tools Pro 4.10 posiada możliwość tworzenia wirtualnych napędów IDE, postanowiłem go zainstalować. Odisntalowałem straego Daemona, zainstalowałem nowego, na początku były rpoblemy z jakimś plikiem DLL, ale po ponownym ściągnięciu pliku z licencją i ponownej instalcji wszystko się zainstalowało ładnie i bez problemów. Daemon przy pierwszym włączeniu worzy wirtualne urządzenie SCSI o nazwie "UX2280D NEQ354P SCSI CdRom Device" . Problem pojawia się przy tym, nie mogę zamontować żadnego obrazu, ani nadać urządzeniu litery. Klikam Moun image i otrzxymuje komunikat "Daemon Tools pro driver error 0-. Przy set device parameters klikam aby nadać urządzeniu literkę i otrzymuje komunikat: "Daemon Tools pro driver error 1:" . No cóż pogodziłem się z tym, bo i tak nowego Daemona chciałem wykorzystywać tylko do stworzenia IDE Virtual device. Wchodzę w Tools->Virtual Drive manager i klikam Start IDE Adapter. Wyskakuje okienko ,że znaleziono nowy sprzęt : Nieznany. Klikam dalej i otrzymuje komunikat ,że nie można zainstalować tego sprzętu, co za tym idzie przy kliknięciu Add IDE Virtual Device otrzymuje error : "Unable to add adapter. Device problem 28." Odisntalowałem wszystkie programy do emulacji, wyczyściłęm wszystko z rejstru, pousuwałem pozostałości po plikach i dalej to samo. Na dodatek przy powrocie do starszej wersji Daemon nie mogę tam także utworzyć wirtualnego urządzenia SCSI i zamontować obrazu. PowerISO działa jak należy.Nie mam pomysłu, spędziłem wczoraj prawie cały dzień i nic. Pewnie coś się pogryzło. System to Windows XP SP 2 , płyta ASUS A7V880, mam jeden dysk 40 gb IDE i dysk 160GB Sata, nagrywarke cdrom i dvd.
Liczę na pomoc.
Pozdrawiam!
Liczę na pomoc.
Pozdrawiam!