logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TomTom na Mio DigiWalker - niepoprawny klucz mapy Western Europe

pietia86 18 Sie 2007 22:57 7752 5
REKLAMA
  • #1 4191756
    pietia86
    Poziom 26  
    Ocena: 91
    Witam

Na wstępie - jeśli to nie ten dział to proszę o przeniesienie. Chociaż szczerze to wydaje się on być odpowiedni.

Do rzeczy ....

Niedawno zakupiłem TomToma i odrazu mam z nim problem :/

Zacznę od początku.
    Z jednej z płyt zainstalowałem na komputerze aplikację Tom Tom Home. W niej wybrałem odpowiednią dla siebie aplikacje , dźwięki, no i oczywiście mapę : Western Europe.

Razem z płytami dostałem kartę z kluczem. Na karcie jest napis : Maps of Western Europe, a pod tym klucz, przynajmniej tak mi się wydaje ze to jest klucz.

Gdy program ( TT Home ) przekopiował wszystkie dane na kartę pamięci włożyłem ją do PDA. Chwile poczekałem i aplikacja się zainstalowała na urządzeniu.

No i tutaj pojawia się problem. Gdy chce uruchomić mapę urządzenie prosi o klucz, wpisuje ten który mam na karcie i co dostaje - komunikat że kod jest niepoprawny :(

Aplikacja Tom Tom jest zainstalowana na Mio DigiWalker, model chyba nie ma znaczenia. W każdym razie urządzenie działa pod kontrolą Win Mobile.

Co robić w takiej sytuacji?

Nie znalazłem podobnych wątków
  • REKLAMA
  • #2 4191876
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 844
    Skoro go zakupiłeś to kontaktuj się ze sprzedawcą lub producentem.
    Po to zapłaciłeś aby działało ...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 4191994
    Desmatrix
    Poziom 10  
    pietia86 napisał:

Razem z płytami dostałem kartę z kluczem. Na karcie jest napis : Maps of Western Europe, a pod tym klucz, przynajmniej tak mi się wydaje ze to jest klucz.

Witam.

Jeśli nie masz pewności to tutaj masz wszystkie miejsca w których można znaleźć klucz do produktu : http://www.tomtom.com/support/index.php?Language=9&FID=6563
    http://www.ttcode.com/help/help.find.product.code.php

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 4192696
    pietia86
    Poziom 26  
    Do mbo
    Wiem skontaktuje się , jednak najpierw chciałem Was o to zapytać.

Do Desmatrix
    Dzięki za linki, przynajmniej wiem coś więcej.

Inne pytanie
    Po tym jak klikne na mapę przy jej wyborze mam komunikat że mapę trzeba uaktywnić. Klikam uaktywnij "ręcznie" (automatycznie łączy się z internetem), wybieram opcje wpisywania klucza, i dostaje mniej więcej taki komunikat - Kod twojego urządzenia to XXXXX-XXXXX, odwiedź stronę ttcode.com aby uzyskać klucz.

Tylko po co ? przecież klucz do tej mapy którą chcę włączyć mam na karcie...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 4193060
    dwurazowy
    Poziom 22  
    Ocena: 12
    IMHO - to co otrzymujesz z TT to jest tylko kod produktu. Teraz musisz skorelować ten kod ze swoją maszyną i otrzymasz (przy ręcznej aktywacji - ze strony internetowej) klucz do odblokowania map lub mapy.
  • #6 4193127
    pietia86
    Poziom 26  
    Właśnie, to może być to :)

W takim razie ja to sprawdzę i w razie niepowodzenia odezwę się w tym poście.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
REKLAMA