logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

T310 SONY ERICSSON przesylanie obrazkow????????????

DJ DAREK 09 Lis 2003 22:44 1604 11
REKLAMA
  • #1 393452
    DJ DAREK
    Poziom 23  
    Ocena: 9
    jakim programem moge przeslac z tego tel. obrazki na komputer, dajcie jakies linki jak macie z gory thx
  • REKLAMA
  • #2 393491
    kris23
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Witam,
    Zaden program nie jest tu potrzebny, wystarczy mieć podłączoną IrDE do PC i najlepiej Windows XP. Przez kabel transmisyjny zdjęć nie wyslesz, tylko przez Irde.
    Włączasz w T310 funkcje IrDA, zaznaczasz zdjęcie i dajesz na "wyslij" przez "podczerwień" a na ekranie twojego PCta wyskoczy komunikat że przychodzi zdjęcie. To wszystko.
    W podobny sposób mozna wysłać zdjęcie do T310.
    Nie wiem jak jest w W98, ale w XP to dziecinnie proste.
  • REKLAMA
  • #3 393506
    DJ DAREK
    Poziom 23  
    a jak mam kabel pod COM-a to lipa??
  • #4 395305
    kris23
    Poziom 14  
    jak już mówiłem, przez zwykły kabel napewno zdjęć nie wyślesz, tylko przez podczerwień.
  • REKLAMA
  • #5 395624
    DJ DAREK
    Poziom 23  
    aha dzieki a ile taka podczerwien kosztuje??
  • #6 395883
    psine.pl

Specjalista Serwis Elektroniki
    Ocena: 328
    od 25 do 150 pln
    poszukaj na allegro...
    150 za dobry port na USB
    a 25 na com'a lub wewnetrzny do plyty
    Konto firmowe:
    PSINE.PL
    ul.Karczówkowska 8A, KIELCE, 25-019 | Strona WWW: https://www.psine.pl
  • #7 396007
    DJ DAREK
    Poziom 23  
    aha dzieki
  • #8 397807
    kris23
    Poziom 14  
    armacomp napisał:
    od 25 do 150 pln
    150 za dobry port na USB
    a 25 na com'a lub wewnetrzny do plyty

za 25 to raczej wewnetrzny (do złącza płyty głównej), ale na RS232 (COM) to raczej za 25 nie kupisz. Schemat IrDY na COMa jest bardziej rozbudowany, będzie kosztował raczej w granicach 80 - 100 PLN.
  • REKLAMA
  • #9 397901
    hardtmuth
    Poziom 20  
    Ocena: 30
    witam,

ktos mi moze powie dlaczego nie moge wyslac z telefonu (sagem my x6) na kompa zdjec po kabelka irda, kabel jest sprawny, t610 wysyla zdjecia na nim, 7650 tez przesyla pieknie, a moj sagem nie chce ruszyc ;(, tylko jak przez laptopa bede przesylal to rusza, ale niestety lap nie moj i nie mam do niego zbyt czestego dostepu.

pomocy

pewnie usb-irda ruszy, gdzy ona obsluguje szybsze transfery i jest bardzo dobrej jakosci, ale puki co moze ktos ma pomysl co zrobic z tym fantem ?
  • #10 415248
    lordzikowski
    Poziom 11  
    To bardzo proste jak masz irde (podczerwien) , robisz wyslij do i przez podczerwien to wszystko... ten temat juz byl poruszany na forum elektroda.pl poszukaj dobrze :) :wink:
  • #11 415828
    hardtmuth
    Poziom 20  
    Ocena: 30
    taki glupi to ja nie jestem i wiem w jakim miejscu sie wysyla zdjecia, ale one nie chcialy pojsc ciagle zrywal transmisje, nawet jak zmniejszylem predkosc, ale info nieaktualne, bo juz teraz mam nowe oprogramowanie i nic zlego sie nie dzieje, przesylanie dziala dobrze...
  • #12 416383
    psine.pl

Specjalista Serwis Elektroniki
    Ocena: 328
    na allegro pchaja po 30 Pln na com'a

a poza tym jaka roznica pomiedzy wewnetrznym a zewnetrznym ...? przeciez to i to pracuje na rs 232 tyle ze modul IRDA potrzebuje zasilania 5 V a to bardziej rozbudowane cacko to max 232 :)

takze ogolnie za 40 pln nawet w czesciach sie zmiesci i samemu zrobisz jednostkowo
    a w hurcie to o wiele taniej!

a 80 do 100 pln to kosztuje na USB a nie na com'a
    Konto firmowe:
    PSINE.PL
    ul.Karczówkowska 8A, KIELCE, 25-019 | Strona WWW: https://www.psine.pl

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Do przesyłania obrazków z telefonu Sony Ericsson T310 na komputer nie jest potrzebny specjalny program. Wystarczy użyć funkcji IrDA (podczerwień) dostępnej w telefonie oraz odpowiedniego portu IrDA w komputerze, najlepiej z systemem Windows XP. Przesyłanie przez kabel transmisyjny (COM) nie jest możliwe bez dodatkowego, specjalistycznego modułu IrDA, który jest bardziej skomplikowany i droższy. Koszt adapterów podczerwieni waha się od około 25 PLN (wewnętrzne do płyty głównej) do 150 PLN (port USB). Adaptery na COM (RS232) są droższe i bardziej rozbudowane, zwykle kosztują 80-100 PLN. Wysyłanie zdjęć odbywa się przez funkcję "wyślij" i wybór transmisji przez podczerwień, a na komputerze pojawia się komunikat o nadchodzącym pliku. W dyskusji pojawiły się także uwagi dotyczące problemów z przesyłaniem zdjęć z innych modeli telefonów (np. Sagem My X6) oraz sugestie dotyczące używania nowszego oprogramowania i adapterów USB-IrDA dla lepszej jakości i szybkości transferu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA