logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SonyEricsson T610 - jak przesłać zdjęcia na komputer przez kabel?

Keny 23 Lis 2003 11:40 1868 4
REKLAMA
  • #1 410664
    Keny
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Czy mógłby mi ktosik pomóc gdyż mam następujący problemik: Posiadam właśnie taki telefonik i mam pytanie czy jest możliwe i w jaki sposób aby zrobione zdjęcia przesłać na kompa. Posiadam oczywiście kabelek do transmisji i orginalną płytkę do tel. jednak tam nie ma takiego oprogramowania. Dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 410737
    kris23
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Najlepiej i najprościej przesyłać zdjęcia z sonyericssona na kompa można przez IrDE (podczerwień), nie potrzebne wtedy są żadne programy. Wystarczy wtedy z komórki wybrać "wyślij przez podczerwień" a zdjęcie zostanie wysłane dp twojego PCta.
    Nie raz już podłączałem IrDE do PCta, właśnie do przesyłania zdjęć z T610.
    Nie wiem czy w tym modelu da sie przesyłać zdjęcia przez kabel, bo może nie być do tego żadnego oprogramowania (jak sam wspomniałeś).
    Podobnie jest w SE T310 - tylko przez IrDE.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 410765
    Keny
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Dziękuję bardzo za podpowiedź. Powiedz mi jeszcze co muszę dokładnie zrobić aby to zadziałało(jakieś przystawki do kompa, itp.) Jestem laikiem w tych sprawach i nie bardzo wiem jak to zrobić. Pozdr.
  • REKLAMA
  • #4 411141
    kris23
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Jak masz złącze IrDA (IR, INFRARED) na płycie głównej, to mozesz kupić moduł podczerwieni za ok 30 zeta. Potem włączasz funkcję IrDA w biosie, żeby system ją wykrył i to wszystko.
    Nie będę sie rozpisywał, było o tym pełno postów, wystarczy poszukać.
  • #5 440061
    tomas_j
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Ja przesylam przez zloncze bluetooh,jest proste do podlonczeniia i przesylanie danych do kompa a takze z kompa na kom bardzo proste.
REKLAMA