logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

OT 735 102 KM285500 nie włącza się po zdjęciu simlocka multiboxem, brak fulla

Venom_84 20 Sie 2007 14:13 1383 12
REKLAMA
  • #1 4196348
    Venom_84
    Poziom 21  
    Ocena: 13
    witam. OT 735 102 KM285500 zdjolem simlocka multiboxem zachowujac beckup z TEH zone po locku telefon martwy beckup nie pomogl szukalem na supporcie fulla do tej wersii ale nie ma niestety czy ktos posiada zgranego takiego fulla pod multiboxa ...?????

Dodano po 6 [minuty]:

BH4_102_KM278_Clone.bin to wgralem z mysla ze mi cos to da.... zadnego efektu ...
    moze ktos stawial juz taki telefon z taka wersia jak podalem prosil bym o pomoc ... .
  • REKLAMA
  • #2 4198931
    Venom_84
    Poziom 21  
    mam juz 102 KM285500 ale nie moge wgrac gdyz nie kasuje mi flasha wyskakuje taki komunikat: error by erase, reconnect ? i stoi w miejscu na erase flash 0xA00000 czyz by pamiec trzeba bylo przegrzac ...???? a moze innym sprzetam np: Vigisem trzeba wgrac(stawiac) ... ???
  • REKLAMA
  • #3 4199045
    arti123
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 96
    pewnie bateryjka juz siadła ... spróbuj na zasilaczu serwisowym, wgraj buckupa.. o ile takowego masz ( tego przed simlockiem ), i spróbuj vygisem kraczonym. Pod vygisa mam pliki jakie potrzebujesz
  • REKLAMA
  • #4 4200156
    Venom_84
    Poziom 21  
    @arti123 bateryjka ma 4.1 volta byla na full naladowana jak kolo do locka dal. co do beckupa to pisalem ze niestety nie postawil tego telefonu wgralem i nadal telefon martwy zero reakcji na power ON. zanioslem do kolegi co ma vigisa bedzie probowal wgrac fulla ktorego znalazlem na necie taki co wazy 10 mega pisze ze jest to full do workshopa multiboks go widzial bo jest w .bin . To taka prosba do ciebie kolego jak mozesz podaj mi jakos tego fulla co masz pod vigisa ... bede wdzieczny jak mozesz wrzuc na rapida albo na skeypa adikgsm . dzieki i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 4210228
    Venom_84
    Poziom 21  
    @arti123 to jak podeslesz te pliki pod vigisa ....???
  • #7 4210366
    Venom_84
    Poziom 21  
    masz szczytany tech zone jak simlocka robilem zanim zmarl to automatycznie mi szczytal z pierwotnego flasha beckup tech-zone

mam nadzieje ze pomoze dam znac co i jak ... dzieki
  • #8 5412949
    Filip_f_a
    Poziom 20  
    Ocena: 7
    Witam

arti123 wrzuć na rapida jeszcze raz soft, jest bardzo mi potrzebny, telefon zmarł po podłączeniu do komputera.

Jak masz to podeślij też sam lang.

Proszę o pomoc
    Filip
  • #9 5413049
    arti123
    poprawiłem link.. ściagaj i nie odkopuj archiwum ;)
  • #10 5414227
    Filip_f_a
    Poziom 20  
    arti123 telefon na twoim sofcie tylko się zaświeci z logiem startowym i zaraz wyłącza, nie masz innego softu, który mógł bym wgrać?
    Mówię swoim telefonie, na innym może działać.
  • #11 5414412
    arti123
    Jaki miałeś oryginalny soft ?? Jak zachowywał się wcześniej ?? Po co wgrywałeś soft ?? Miałes buckupy takie jak wcześniej napisałem ??
  • #12 5414941
    Filip_f_a
    Poziom 20  
    Oto log przed wgraniem softu:
    Phone type : Alcatel BH4
    Phone version : 102
    Subversion : KM285500
    Flash 1 type : Thomson - 2 Mb
    Flash 2 type : Thomson - 8 Mb
    IMEI : imei w porządku
    Phone ID : 21KC0210L30MTU4
    Flash version : BH41V-1ACNPL1
    Flash type for cloning : INTEL

Zrobiłem backup wszystkiego: SIMLOCK, IMEI i ZONE.
    Jak coś przeoczyłem to FULL BACKUP też jest.

Nie wiem co dalej robić, telefon tylko podłączyłem do komputera i zaczął się zawieszać przy uruchomieniu, ktoś go nieumiejętnie rozkręcał, jest parę dziur i rowków przy gniazdach.
    Możliwe że jakaś ścieżka poszła jak go podłączyłem, nic nie zrobiłem tylko go połączyłem i zaczęły się problemy.
    Telefon przed podłączeniem normalnie działał (tak twierdzi klientka).
  • #13 5427249
    Filip_f_a
    Poziom 20  
    arti123 dziękuje za pomoc, walnąłem telefonem o biurko i zaczął działać :P
    Telefon klientka podważała nożykiem i załatwiła płytę.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu Alcatel OT 735 102 KM285500, który przestał się włączać po zdjęciu simlocka za pomocą multiboxa, mimo zachowania backupu z Tech Zone. Próby wgrania pełnego oprogramowania (fulla) nie powiodły się, brak dostępnego oryginalnego softu dla tej wersji. Występuje błąd podczas kasowania flasha (error by erase), co sugeruje możliwe uszkodzenie pamięci lub konieczność użycia innego sprzętu, np. Vigisa. Użytkownicy zalecają użycie zasilacza serwisowego, wgranie backupu przed simlockiem oraz softu pod Vigisa, do którego udostępniono link do plików flash. Telefon po wgraniu softu na Vigisie uruchamia się tylko na chwilę i wyłącza, co wskazuje na problem z oprogramowaniem lub uszkodzenie sprzętowe. W dyskusji pojawiły się sugestie, że bateria jest naładowana, a problem może wynikać z uszkodzeń mechanicznych płyty głównej. Backupy SIMLOCK, IMEI i ZONE zostały wykonane, jednak telefon pozostaje nieaktywny. Ostatecznie jeden z użytkowników zgłasza, że telefon zaczął działać po uderzeniu o biurko, co wskazuje na możliwe problemy z kontaktem lub uszkodzenia mechaniczne płyty.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA