logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V3X - Błąd CRITICAL ERROR po próbie wgrania polskiego menu

master_ms1234 23 Sie 2007 00:02 2023 4
REKLAMA
  • #1 4205910
    master_ms1234
    Poziom 12  
    Ocena: 21
    witam
    prosze o pomoc chodzi mi dokładnie o motorole v3x jak ją dostałem miała podobno nie właczac sie (jest z anglii) nie była zalana ani nic takiego. po włożenieu mojej baterii telefon jednak właczył sie ale zawiesił sie. wyłączyłem go wyjmując baterie. pożniej właczył się normalnie i wyłączył.
    kolejnym krokiem była próba wgrania polskiego menu i tu pojawił mi sie problem wgrywałem RSD przez zwykly kabelek usb wszystko przeszło PASS wyswietliło sie ale polaka nie był wrecz przeciwnie telefon włączał sie w boot loadera i tyle. próbowałem wgarc nowego flash bo moze to pomoże ale od samego początku wyskakiwały błędy.
    zauważyłem także wtedy ze w pod bootloaderem był napis "code curupt"
    jak to zawsze jest próbowałem sobie pomóc innymi sposowami wiec grzebałem na p2k i poprawiłem sobie teras wyskakuje błąd "CRYTTICAL ERROR"

dodam ze przy próbie wgrania monster packa p2k wyswietla tyle:

Processing input file:
    Processed 9 codegroups
    Connecting to phone ...
    Connected to: 'Motorola Flash'
    Connected OK
    Sending RAM loader ...
    ERROR: FLASHCMD read error
    Error sending BIN command.
    Error flashing file 'ramdld.smg', aborting RAMLOADER loading!
    Error while flashing RAM loader, aborting.
    ERROR: Flashing failed

dołanczam fotki jak to dokładnie u mnie wyglada
    a oryginalny boot loader to 0671
    sw r25221LD_U_8583.E7P
    proszę o pomoc czy da sie to w ogóle zrobi??
    pozdrawiam i prosze o odp

MARCIN STEPIEŃ
    Załączniki:
    • Motorola V3X - Błąd CRITICAL ERROR po próbie wgrania polskiego menu 2.JPG (44.61 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Motorola V3X - Błąd CRITICAL ERROR po próbie wgrania polskiego menu rsd.JPG (28.12 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 4206202
    maciekbednarz
    Poziom 22  
    Ocena: 3
    zobacz czy po TP przyjmie flesza, jesli nie to cos pomyslimy.
  • REKLAMA
  • #3 4206215
    master_ms1234
    Poziom 12  
    tzn zrobic jej tp i przez co wgrywac rsd czy p2k?

a i jeszcze jedno jak zrobi mu tp to powinno go wykryc jako co po normalnie to jest jako S BLANK RAINBOW POG

ps dzieki za odzew.
  • REKLAMA
  • #4 4206223
    maciekbednarz
    Poziom 22  
    Ocena: 3
    Zrob go p2k bo boxa nie masz ,a co do wykrycia to szczerze powiem ,ze nie pamietam jak go wykryje.Zrob i napisz jaka sa efekty.

Dodano po 7 [minuty]:

zapomnialem zapytac jaki error masz na display ,bo moze okazac sie ze PDS bedzie uszkodzony i bez boxa nic nie zrobisz.
  • #5 4206245
    master_ms1234
    Poziom 12  
    widzisz jak czasem włączam i wyłączam baterie toerror sie pokazuje na lcd ale przewaznie to go nie widac

szukałem w necie jak ma sie nazywa c po TP i wiesz on jest tak jakbycały czas na TP??

Dodano po 4 [minuty]:

to tyle z zycia tej motki odeszl raczej na zawsze. urwał mi sie oornik zy co to jest od TP i po problemie raczej

a powiedz mialeś przypadek ze taki sam tel raz widzi go PC a raz nie tez nie chce sie wlązyc bo nie zdąza (mam drugą taką tez chyba beznadzieja) ta jest po zalaniu
REKLAMA