logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wieża Sony MHC-RG20 - brak zasilania, cisza w głośnikach, nie działa transformator

Wydra9 23 Sie 2007 14:11 1869 4
REKLAMA
  • #1 4207429
    Wydra9
    Poziom 15  
    Ocena: 19
    Jest taki problem ponieważ ta wieża nie chce sie włączyć a mianowicie gdy sie włącza słychać pykniecie bezpiecznika a teraz nic głucho a do kontaktu jest podłączona co może być?? ona leżała na strychu trochę źle złożona luty poprawiłem styki po prostowałem na początku sie odpaliła teraz już nie chce... ( jak sie włączyła było głucho w głośnikach ani buczenia ani nic sygnału na słuchawki tez nie podaje nie łapie żadnych stacji mimo że jest antena jedyne co działa to kasety a z cd sobie poradzę) proszę o pomoc i dziekuje

Dodano po 2 [godziny] 59 [minuty]:

Dodam jeszcze ze na transformatorze nie ma w ogóle napiecia nawet minimalnego
  • REKLAMA
  • #2 4209594
    nouki
    Poziom 25  
    Ocena: 98
    masz jakieś pojęcie bo nie rozumie o co pytasz:) pyka bezpiecznik?? czy przekaźnik :) hahah może szczur kabel pogryzł jak była na strychu :))):P
  • REKLAMA
  • #3 4210868
    Wydra9
    Poziom 15  
    sprawdzałem wszystkie kable i ścieżki... Moze jest tam cos co odp[owiada za właczanie tego przekaznika nie wiem sam nie wiem moze jakies sugestje tak to przekaznik
  • REKLAMA
  • #4 4211482
    nouki
    Poziom 25  
    Ocena: 98
    tak na marginesie sa tam dwa zasilacze jeden pomocniczy a 2 zasilajacy reszte czy wszytko na jednym oparte. jesli sa 2 to powinno cos dzialac w niej bo procesor musi byc zasilany:) a jak jeden i jak piszesz nie ma zasilania na nim to sprawdz kable bezpieczniki....
  • #5 4236413
    Wydra9
    Poziom 15  
    ten do którego jest podłączone zasilanie działa tzn jest na nim prąd a ten duży nie w ogolę na nim prądu nie ma...
REKLAMA