logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SE k700i - telefon zawiesza się na wyszukiwaniu sieci

rekordgsm 23 Sie 2007 17:01 1833 10
REKLAMA
  • #1 4208026
    rekordgsm
    Poziom 31  
    Ocena: 112
    witam
    mam se k700 i problem tego typu:
    telefon po wlaczeniu zawiesza sie na komunikacie wyszukiwanie sieci, ale co dziwne raz na jakis czas normalnie zaloguje sie do sieci i chodzi dopoki nie wyjmie sie baterii. teoretycznie telefon nie byl uszkodzony jedynie ostatnio byl wymieniany joy.
  • REKLAMA
  • #2 4208033
    Speedo1544
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Wymiana softu powinna spokojnie pomoc

Pozdrawiam
    Speedo1544
  • REKLAMA
  • #3 4209103
    Artech
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 48
    Speedo1544 napisał:
    Wymiana softu powinna spokojnie pomoc

Pozdrawiam
    Speedo1544

nie sądze zeby oprogramowanie pomogło napewno nie zaskodzi , usterka hw
  • REKLAMA
  • #4 4209490
    tele_sim
    Poziom 33  
    Ocena: 217
    Jest juz o tym na forum, ale mi sie osobiscie nie udało postawic :(
  • #5 4209530
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 4209848
    vip-serwis.com
    Poziom 15  
    sprobój zdemontować samo PA i zobacz czy telefon się zawiesza jeżeli sie nie zawiesi to juz bedziesz mial przyczyne.miałem osobiscie kilka takich przypadkow.

vip-serwis,com
  • #7 4209913
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    Na część przypadków - language patch (różne są nazwy).
    Na 100% da się zrobić - przez wymiane płyty.
  • #8 4210736
    rekordgsm
    Poziom 31  
    Ocena: 112
    Fyszo jak na takiego speca odpowiedz mizerna. Gdyby tak kazdy podchodzil do naprawy (wymiana plyty glownej) to nie za ciekawy bylby los elektronikow bo byle dzieciak potrafi wyjac plyte i wrzucic nowa w fon.
    Pozdr
  • REKLAMA
  • #9 4210760
    Artech
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 48
    rekordgsm napisał:
    Fyszo jak na takiego speca odpowiedz mizerna. Gdyby tak kazdy podchodzil do naprawy (wymiana plyty glownej) to nie za ciekawy bylby los elektronikow bo byle dzieciak potrafi wyjac plyte i wrzucic nowa w fon.
    Pozdr

kolego czasem tylko to ratuje , więc nie wiem po co te dogryzanie , a co do Pana Fyszo to człowiek wie co mowi zna sie na tym . pozdro
  • #10 4211075
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    Ja sie na speca nie prosiłem. A tak jak napisałem naprawy tylko wymiana PCB. Niejeden na freeze zęby połamał i mocarzy tu nie ma. A ci co piszą inaczej to zwyczajnie albo ściemniają albo mieli farta że im patch pomógł.
  • #11 4211194
    Maciek279
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Witam
    Mam to samo zawiesza się po włączeniu z kartą. Stało się to przy wymianie joya. Patch nie pomaga. Wylutowanie kondensatorów koło joya też nic nie dało. Chyba nie pozostaje nic innego jak oddać kasę za tego fona :cry:

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Telefon Sony Ericsson K700i zawiesza się na etapie wyszukiwania sieci po włączeniu, choć czasami udaje się zalogować do sieci do momentu wyjęcia baterii. Problem pojawił się po wymianie joysticka. W dyskusji pojawiły się sugestie dotyczące możliwych przyczyn i rozwiązań: wymiana oprogramowania (softu) może pomóc, jednak część użytkowników uważa, że to usterka sprzętowa, prawdopodobnie uszkodzenie procesora lub płyty głównej (PCB). Zalecane jest zdemontowanie modułu PA w celu diagnozy. Próby zastosowania patcha językowego nie przyniosły efektu u wszystkich. Wymiana płyty głównej jest uznawana za ostateczne rozwiązanie, choć budzi kontrowersje ze względu na koszty i dostępność serwisu. Wylutowanie kondensatorów w okolicy joysticka również nie rozwiązało problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA