logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SE K700i zawiesza się po wymianie joysticka i urwaniu pinu - co robić?

irys11 11 Sie 2006 09:57 1197 3
REKLAMA
  • #1 2904719
    irys11
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    mam se k700i , po wymianie joy-a wiesza sie po zalogowaniu sie do sieci,i na nic nie raguje, bez karty sim klawiatura działa , wylutowałem joy-a i uruchomiłem telefon bez niego ale to samo , nawet przeflaszowałem pod hwk ale nadal to samo , a i urwał mi sie jeden pin ten na dole od płytki gdzie joy jest lutowany(zaznaczony na czerwono) niewiem czy on ma coś wspólnego z wieszaniem sie. proszę o pomoc bo już nie wiem co robić. Wcześniej telefon działał dobrze.
    Załączniki:
    • SE K700i zawiesza się po wymianie joysticka i urwaniu pinu - co robić? 111111.JPG (63.95 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2964209
    djm
    Poziom 26  
    Ocena: 8
    dostałem właśnie takiego K700i który ma podobny objaw. telefon działał pewien czas bez zarzutu. nie był nigdy i nigdzie robiony. sprawa wygląda tak, że wiesza się w chwili gdy chce zalogować do sieci (gdzie trzeba wybrać język). nie reaguje na żadne klawisze. jak troche poleży sam się resetuje i znów to samo... zmieniałem soft z gdfs, pamieć flash+soft, kwarc... procka nie ruszałem bo chyba klejony... można coś z tym zrobić w ogóle?
  • REKLAMA
  • #3 2964229
    revolt
    Poziom 34  
    Ocena: 186
    to co urwałeś to tylko pad na którym ma się trzymać joy. ja bym poszukał innych uszkodzeń powstałych przy lutowaniu - kapki cyna itp
  • #4 2964414
    irys11
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Sprawdzałem nigdzie nie znalazłem kapki cyny która by mogła jakieś zwarcie robic, a jest możliwe ze może być uszkodzone to gniazdo zaznaczone na zdjeciu, czy ono moze robic jakies zwarcie po włączeniu telefonu, bo jeszcze go nie wymieniałem!!
    Załączniki:
    • SE K700i zawiesza się po wymianie joysticka i urwaniu pinu - co robić? K700i_joy111.JPG (112.7 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA