logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Enkoder w radiu Beta 5 - jaki jest? Gdzie można kupić?

jedrasz 23 Sie 2007 21:15 2203 4
REKLAMA
  • #1 4208899
    jedrasz
    Poziom 10  
    Witam
    Cóż to za enkoder siedzi w radiu Beta 5 (Grundig). Trochę wariuje i chce go wymienić, no i gdzie mozna go kupić? Tyle co widze że jest to jakis ALPS z zielona podstawą.
    Pozdrawiam
    Po rozebraniu dołączam foty tego enkodera (30 skokowy), pojawia się zwora w pewnym położeniu pokrętła, stąd może przyciszanie się radia?
    Załączniki:
    • Enkoder w radiu Beta 5 - jaki jest? Gdzie można kupić? IMG_0082.JPG (72.73 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Enkoder w radiu Beta 5 - jaki jest? Gdzie można kupić? IMG_0083.JPG (90.2 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Enkoder w radiu Beta 5 - jaki jest? Gdzie można kupić? IMG_0081.JPG (159.3 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 4217412
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1409
    Kiedyś mieli takie w ASWO

czy mają nie wiem zapytaj

www.aswo.pl
  • REKLAMA
  • #3 4218933
    D1C1
    Poziom 23  
    Ocena: 57
    Może wystarczy go wyczyścić.
  • REKLAMA
  • #4 4219046
    MakroSerwis
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 343
    Dokładnie, wystarczy go (oczywiście po wymontowaniu) wyczyścić, możesz użyć do tego spray'u "Kontakt" itp. Wiem, że ta porada wydaje się mało fachowa, ale z reguły te impulsatory po dokładnym oczyszczeniu dobrze pracują długi czas, a są to urządzenia o prostej budowie. Wcześniej jednak przyjrzyj się dokładnie, czy element nie ma popękanych lutów - to się również zdarza.
  • #5 4220120
    jedrasz
    Poziom 10  
    Tam za bardzo nie ma co czyścić, chyba że "zębatkę" i styki w podstawie, jedyne co to na zębatce sa niewielkie progi po stykach. wymienie to na nowe jak kupię, bo z wylutowaniem to się napociłem jak jeż.
    Dzięki za zainteresownie.
REKLAMA