logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6230i – czarna plama na zdjęciach, czy samodzielna wymiana aparatu?

soprano89 24 Sie 2007 15:14 891 6
REKLAMA
  • #1 4211357
    soprano89
    Poziom 10  
    czy można samemu w domowych warunkach wymienić aparat w noki 6230i?? czy trzeba oddać do serwisu ??

mój problem polega na tym że jak włanczam aparat to u dołu ekranu mam czarna plamkę na zdjęciach też wychodzi

Proszę zapoznać sie z regulaminem i zmienić tytuł tematu! tino2003
    p.11
    W temacie wiadomości należy dokładnie zawrzeć całą istotę wysyłanych informacji. W działach serwisowo - naprawczych w tytule należy obowiązkowo podać rodzaj sprzętu, markę i model naprawianego urządzenia jak również, w formie skrótowej lub symbolicznej, charakter uszkodzenia (problemu).
  • REKLAMA
  • #2 4211372
    tomo
    Poziom 16  
    Ocena: 26
    Można samemu - wystarczy do tego śrubokręt bodajże T6 (nie pamiętam teraz na 100%) oraz pinceta. Kamera foto jest w gnieździe na zatrzaski. Rozbierasz telefon, wczepiasz kamerkę i śmiało możesz ją wyjąć. Z włożeniem nowej też nie będziesz miał problemu, ponieważ ilość zaczepów z boków kamerki jest rożna - pasuje tylko w jeden sposób w gnieździe. Powodzenia.
  • REKLAMA
  • #3 4211442
    soprano89
    Poziom 10  
    a czy plamka
  • REKLAMA
  • #4 4211452
    tomo
    Poziom 16  
    Ocena: 26
    Jak masz możliwość to chociaż na próbę podstaw inną kamerkę, ale ja postawiłbym ja jakieś zabrudzenie powodujące ową plamkę. Przyjrzyj się dokładnie kamerce gdy już ją wyłuskasz z płytki i dokładnie przeczyść, może pomoże.
  • #5 4211476
    soprano89
    Poziom 10  
    a czy zepsuty aparat może być powodem ze wychodzi czarna plamka u dołu ekranu na zdjęciach????
    Załączniki:
    • Nokia 6230i – czarna plama na zdjęciach, czy samodzielna wymiana aparatu? Zdjęcie001.jpg (84.42 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 4211485
    soprano89
    Poziom 10  
    tz. czyściłem kamerkę i żadnego zabrudzenia nie widać ale najlepiej to tak jak piszesz to podstawić na chwile inna dziękuje za poradę
  • #7 4211500
    KanekS
    Poziom 29  
    Ocena: 40
    Ta plamka to jest jakiś paproch.

Podsumowanie tematu

✨ Wymiana aparatu w telefonie Nokia 6230i jest możliwa do wykonania samodzielnie w warunkach domowych, wymagane są do tego podstawowe narzędzia, takie jak śrubokręt (np. T6) oraz pinceta. Kamera jest zamocowana na zatrzaski i pasuje tylko w jeden sposób, co ułatwia jej demontaż i montaż. Problem czarnej plamki na zdjęciach, widocznej u dołu ekranu, może być spowodowany zabrudzeniem na obiektywie aparatu. Zaleca się dokładne oczyszczenie kamerki po jej wyjęciu. Jeśli plamka nie znika, warto na próbę podstawić inną kamerkę, aby wykluczyć uszkodzenie modułu aparatu. Czarna plamka najprawdopodobniej jest paprochem, a nie defektem sprzętowym.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA