po zakończeniu umowy chciałbym użytkowac tuner cyfry plus (philips) ale niestety wyswietla sie komunikat włóz karte abonencką. Jak pozbyc sie tego problemu?
Zmień oprogramowanie w tunerze.
Poszukaj na uploadach odpowiedniego softu do swojego modelu tunera.
Jaki masz model Philipsa bo nie do wszystkich jest soft.
ja w temacie jestem zielony więc prosiłbym o jakieś dokładniejsze instrukcje. Czytałem również, że wystarczy użyć karty fun lub c+, ale nie jestem co do tego pewnien.
✨ Po zakończeniu umowy z Cyfra Plus tuner Philips DSR 3201/91 wyświetla komunikat "włóż kartę abonencką" i nie umożliwia odbioru bez aktywnej karty. Nie istnieje alternatywne oprogramowanie (soft) do tego modelu, które pozwoliłoby na obejście tego zabezpieczenia. Aby tuner działał, konieczne jest użycie oryginalnej karty Cyfry Plus lub karty Funka z odpowiednim wsadem. Inne karty wymagają programowania wsadu za pomocą dodatkowego programatora. Można spróbować zakupić używaną kartę na portalach aukcyjnych, np. Allegro. Wymiana oprogramowania w tym modelu nie jest możliwa, więc jedynym rozwiązaniem jest posiadanie ważnej karty abonenckiej lub kompatybilnej karty z odpowiednim wsadem. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.