logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć lub zmienić część nazwy programu z paska tytułu okna Windows?

klostazy 28 Sie 2007 22:33 2011 5
REKLAMA
  • #1 4226450
    klostazy
    Poziom 23  
    Ocena: 42
    Witam
    W jaki sposób można wykasować część nazwy z paska górnego, tzn. w przeglądarce internetowej napis Internet Explorer, lub programu kalkulator – napis z niebieskiego paka kalkulator.
    Mam program i jest napis na nim i chcę się część pozbyć.
  • REKLAMA
  • #2 4226890
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 230
    Co do IE:
    Tworzysz nową lub modyfikujesz istniejącą wartość klucza Window Title (typu REG_SZ) w gałęzi [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main]
    Co do calc.exe to chyba tylko hex-edytor lub edytory zasobów ...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 4226998
    kw48
    Poziom 25  
    Ocena: 99
    Kalkulator:
    Plik C:\Windows\system32\calc.exe kopiujesz w inne miejsce (dla bezpieczeństwa) i otwierasz go w programie ResHacker (edytor zasobów, tu opisałem wersję 3.4). W lewym oknie rozwijasz folder Dialog i w podfolderach 101, 102 i 104 otwierasz kolejno zasoby 1045. W każdym z nich w prawym oknie jest tekst CAPTION "Kalkulator". Kasujesz napis kalkulator we wszystkich trzech zasobach zostawiając cudzysłów ("") lub zastępujesz go własnym. Po każdej zmianie naciskasz Compile Script. Zamykasz program, zapisując plik pod tą samą nazwą calc.exe. Jak wszystko działa, można go wstawić do system32 zamiast oryginalnego.
  • REKLAMA
  • #4 4229395
    klostazy
    Poziom 23  
    Zmieni mi ktoś tytuł na pasku, mi nie wychodzi. Jak zmienię pokazuje mi przy uruchomieniu programu pokazuje komendę, że nie jest aplikacją prawidłową systemu Win32.
  • REKLAMA
  • #5 4229474
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 230
    Użyj dowolnego Edytora Zasobów (ja użyłem ResEdit) i bez problemu otrzymasz:

Jak usunąć lub zmienić część nazwy programu z paska tytułu okna Windows?

Zresztą opis kw48 powinien w zupełności wystarczyć ...
  • #6 4231015
    klostazy
    Poziom 23  
    Dzięki @kw48
REKLAMA