Witam;)
Chciałbym wiedzieć jak nazywa się przyrząd do pomiaru indukcji cewki.
Szukałem pod induktometr
ale trafiam tylko na mierniki pola magnetycznego:/ A o to mi nie chodzi.
Potrzebuje nazwy przyrządu i samego przyrządu tez:P który mierzy indukcyjność cewki. (no wynik pewnie w henrach będzie)
Jak ktoś wie gdzie takie coś znaleźć - będę wdzięczny.
Mam jeszcze jeden problem. Potrzebny mi kondensator albo układ kondensatorów o łącznej pojemności ok. 22 000 uF (mikro). Niby to nie problem ale kondensatory muszą pracowac przy napięciu 800-1000V. Nizej od 800 juz nie zejde:/
no i znalazłem takie 2 fajne:
1. 4700 uF / 415V - 209 zł netto :/
2. 15 000 uF / 200V - 229 zł netto
No i moge bawic sie w układanki zeby osiagnac te moje 22 tys. uF i 800V
ale wtedy to chyba zbankrutuje:/
Nawet ultrakondensatory które ogladałem maja max 390V. Zastanawiam sie czy taniej wyjdzie połaczyc 2 lub 3 ultra czy zlecac jakiejs firmie produkcje jednego kondensatora od 800 do 1000V
Proszę o pomoc
Pozdrawiam!
Proszę przeczytać regulamin (problem w temacie!)
Proszę w swoich wypowiedziach używać polskich znaków diakrytycznych - ą, ę, ś, ł itd.
Porządnego Polaka uprasza się o korzystanie z przycisku "Pisownia" przed wysłaniem postu. Błędy ortograficzne nie będą tolerowane.
[_P_]
Chciałbym wiedzieć jak nazywa się przyrząd do pomiaru indukcji cewki.
Szukałem pod induktometr
Potrzebuje nazwy przyrządu i samego przyrządu tez:P który mierzy indukcyjność cewki. (no wynik pewnie w henrach będzie)
Jak ktoś wie gdzie takie coś znaleźć - będę wdzięczny.
Mam jeszcze jeden problem. Potrzebny mi kondensator albo układ kondensatorów o łącznej pojemności ok. 22 000 uF (mikro). Niby to nie problem ale kondensatory muszą pracowac przy napięciu 800-1000V. Nizej od 800 juz nie zejde:/
no i znalazłem takie 2 fajne:
1. 4700 uF / 415V - 209 zł netto :/
2. 15 000 uF / 200V - 229 zł netto
No i moge bawic sie w układanki zeby osiagnac te moje 22 tys. uF i 800V
ale wtedy to chyba zbankrutuje:/
Nawet ultrakondensatory które ogladałem maja max 390V. Zastanawiam sie czy taniej wyjdzie połaczyc 2 lub 3 ultra czy zlecac jakiejs firmie produkcje jednego kondensatora od 800 do 1000V
Proszę o pomoc
Pozdrawiam!
Proszę przeczytać regulamin (problem w temacie!)
Proszę w swoich wypowiedziach używać polskich znaków diakrytycznych - ą, ę, ś, ł itd.
Porządnego Polaka uprasza się o korzystanie z przycisku "Pisownia" przed wysłaniem postu. Błędy ortograficzne nie będą tolerowane.
[_P_]