logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

nokia 7250 po wpisaniu PIN wyskakuje code restricted

micho a 01 Wrz 2007 11:42 2400 6
REKLAMA
  • #1 4238761
    micho a
    Poziom 35  
    Ocena: 138
    no właśnie jw.. telefon dostałem za darmo od znajomego z angli nie wiem czy jest nowy czy używany (wygląda na nowy ma folie na wyświetlaczu zero rys na obudowie)no i po włożeniu karty z plusa najpierw wpisuje PIN a potem wyskakuje code restricted i moge wybrać undo naciskam undo i pisze enter restriction code ...........no i nie wiem o co chodzi co dalej ?? znaczy że telefon ma simlocka tak ?? czy co ??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4238835
    benio123
    Poziom 15  
    Ocena: 15
    Po prostu masz simlocka.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 4239113
    gsmrybnik
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    nie tyle co kabel a box...
    czyli dla 1 telefonu nie opłacalny zakup
    wizyta w serwisie się kłania

pozdrawiam
    gsmrybnik.
  • #5 4239129
    benio123
    Poziom 15  
    Ocena: 15
    można jeszcze spróbować pięć razy ściągnąć kodem wybierając za każdym razem inną angielską sieć. Może trafisz. Jak nie to w serwisie potem też można tak samo zdjąć simlocka jak i przed tymi próbami. Jednak musisz wiedzieć jak poustawiać kalkulator.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 4239249
    Werewolf
    Poziom 25  
    Ocena: 350
    Jak sie telefon włącza to powinno być logo operatora.
  • #7 4239954
    micho a
    Poziom 35  
    Ocena: 138
    no własnie logo niewyskakuje i w tym problem.........wpisałem 2 kody z vodafone pierwszy i ostatni bo ich karta była w telefonie tylko strasznie zniszczona że nie mógl jej odczytać i code error...........jak znajde sobie w pogotowiu tani serwis to spróbuje te 3 razy jeszcze ...........

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Nokia 7250 po włożeniu karty SIM z sieci Plus wymaga wpisania kodu PIN, po czym pojawia się komunikat "code restricted" i prośba o wprowadzenie restriction code, co wskazuje na obecność simlocka. Brak wyświetlania logo operatora przy włączaniu telefonu utrudnia identyfikację sieci blokującej. Próby wpisania kodów z sieci Vodafone zakończyły się błędem "code error". Rozwiązaniem może być użycie specjalistycznego sprzętu, takiego jak box serwisowy lub kabel do odblokowania, jednak dla pojedynczego telefonu jest to nieopłacalne. Można też próbować wielokrotnie wpisywać kody z różnych sieci angielskich, co wymaga znajomości ustawień kalkulatora kodów. Ostatecznie zalecana jest wizyta w serwisie GSM, gdzie możliwe jest zdjęcie simlocka profesjonalnymi metodami.
REKLAMA